Matchbetyg: Chelsea FC - Manchester United

Lika bistert som mars slutade, lika trevligt inleddes årets fjärde månad när Chelsea spelade sig vidare i FA-cupen

Petr Cech – 3
Svarar för ett par väldigt fina räddningar, där räddningen på nicken från Hernandez precis efter 1-0 målet är direkt matchavgörande. Usla insparkar dock. Skärpning.

Cesar Azpilicueta – 4
Håller helt rent på sin högerkant, även om Manchester United inte skapade mängder av chanser eller tryck mot Chelsea. Fyndig offensivt och gör sin vana trogen ingen besviken. En av de bttre i Chelsea sedan årsskiftet.

Branislav Ivanovic – 4
Serbens bästa insats sedan jul? Mycket möjligt .Står rätt, vinner närkamper och känns hur säker som helst i 90 minuter. Vinner i princip allt i luften och har inte många snedsteg under matchen.

David Luiz – 3
Lite slarvig som skänker bort ett par frisparkar nära eget straffområde och slår bort en bra frispark i första halvlek. Men vinner mycket i närkamperna och spelar säkert framåt slutet av matchen.

Ashley Cole – (ut 22’)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

John Obi Mikel – 4
Dominant på mitten och käkar upp Manchester Uniteds mittfält. Står rätt och vinner i det närmaste allt. En säkerhet för alla sina medspelare.

Ramires – 3
Mer offensiv än Mikel, men känns lite trubbig i avgörande lägen. Passningar och inlägg går inte riktigt dit han vill. River på bra och fyller på överallt, men saknar det där lilla extra idag.

Eden Hazard – 2
Nära att bli målskytt, men är inte lika dominant som i den senaste insatserna. Inte lika pigg på att få bollen och utmana.

Juan Mata – 3
Är osynlig i 45 minuter och tuggar igång först i andra halvlek och levererar en passning som är genialisk. Men i övrigt? Ett par avslut som inte riktigt går hela vägen fram och många slarviga passningar och mottagningar. Inte på topp, men ett par sekunders briljans räcker långt.

Oscar – 2 (ut 90’)
Lite blek och slarvar stundtals. Jobbar förtjänstfullt defensivt, men inte lika pigg framåt som han brukar. Känns lite felplacerad och förvirrad på kanten.

Demba Ba – 4 (ut 90´) Dagens Lejon!
Avslutet räcker gott för att betyget ska rättfärdigas, men Ba spelade enkelt och var den givna referenspunkten i anfallsspelet. Verkligen på gång

Inhoppare

Ryan Bertrand – 3 (in 20’)
Stabil och säkert agerande matchen igenom. Har inga vidare problem med varken Nani, Valencia eller annan motståndare. Ett fall framåt.

Moses (in 90’) och Torres (in 90’) spelade för kort tid.

Rafael Benitez – 3
Vettig elva, även om man saknade Terry. Borde kanske agerat och bytt ut någon av den offensiva trion tidigare med det hårda spelschemat i åtanke.

Domare Dowd – 4
Klockren matchen igenom, och det är inte var dag en domare nekar en filmande Nani i straffområdet.

Dagens Stephen Hunt
Oförmågan att stänga matchen trots ett par rejäla lägen. Mot United brukar det straffa sig…

Bäst i United: Cicharito Hernandez