Matchbetyg: Chelsea FC - Swansea City

Matchbetyg: Chelsea FC - Swansea City

En usel insats som lag ger låga betyg över lag. Hazard bäst.

Betygskala:
0 lejon - Generalusel
1 lejon - Dålig
2 lejon - Godkänd
3 lejon - Bra
4 lejon - Mycket bra
5 lejon – Mästerlig

Ross Turnbull – 1
Kan väl egentligen bara göra en bättre insats. 2 skott mot sig, 2 insläppta mål. Osäkerheten som andramålvakten sprider runt sig är total, även om det är Ivanovic som skänker bort målen.

Cesar Azplicueta – 2
Följer med okej i offensiven och eftersom Swansea är oförmögna att skapa något på egen hand så behöver inte spanjoren göra mycket i defensiven. En okej match, utan att glänsa.

Gary Cahill – 2
Är uppe och nickar och skjuter vid ett par tillfällen, på sedvanligt manér, utan resultat. I försvaret så märks det att Cahill inte är komfortabel med Turnbull som keeper och kommunikationsbristen är total. Räddar ändå upp många situationer, även om han inget kan göra vid 0-1.

Branislav Ivanovic – 0
2 dundertabbar och ett i övrigt sömnigt intryck. Nej. Det var nog det sämsta jag set av serben på bra lång tid.

Ashley Cole – 1
Är osynlig offensivt och inte sitt vanliga säkra jag i övrigt. Syns knappt till i andra halvlek.

Ramires – 2 (ut 71’)
River och sliter som vanligt, men får inte mycket uträttat från sin defensiva position. Med Swanseas låga spel så sätts inte heller brassen på några vidare prov. Godkänd.

David Luiz – 2
Envisas med att skjuta så fort han får chansen och känns lite väl optimistisk på en del frisparkslägen, där realiteten att bollen ska gå in är väldigt, väldigt liten. Slarvar en del i uppbyggnadsfasen, men börjar kännas mer och mer hemma på mitten ändå.

Eden Hazard – 3 Dagens Lejon!
Den spelaren som vill mest offensivt och ständigt visar sig. Utmanar, slår finurliga passningar, nöter inlägg och vill någonting. Tyvärr ganska ensam idag.

Oscar – 1 (ut 83’)
Syns. Knappt. Till. Verkar inte vilja ha bollen eller försöka hjälpa sina lagkamrater med någonting. Totalt ointresserad och en väldigt usel insats.

Juan Mata – 2
Skapar ett par lägen och kommer till en par avslut. Men mellanrummen mellan det genialiska och det alldagliga var för långa och för många idag. Inte mer än godkänd.

Fernando Torres – 0 (ut 81’)
Gör nog inget vettigt idag. Inte ens en löpning. När inläggen kommer är inte Torres där. När djupledsbollen slås är inte Torres där. Var är då Torres? Inget vet.

Inhoppare

Lampard (in 71’), Ba (in 81’) och Marin (in 83’) spelade för kort tid.

Benitez – 1
En frisk målglad Ba på bänken? En Lampard som visat storform på samma ställe? Ingen Bertrand eller Marin från start i ligacupen? Nej.

Domare Anthony Taylor – 3
En bra insats. Mycket bra till och med.

Dagens Stephen Hunt
0-2. I en semifinal. Mot Swansea. Jag vet inte exakt hur många titelchanser Chelsea hade när säsongen började, men de krymper så sakteliga ner till 0. Skärpning.

Bäst i Swansea: Ashley Williams

Erik Belfrage2013-01-10 09:33:01
Author

Fler artiklar om Chelsea