Matchbetyg: Chelsea FC - Swansea City

Boxing day i England ger oss alltid en full omgång fotboll. Chelsea ställdes på hemmaplan mot mittenlaget Swansea. Chelsea visade oss en sprudlande och offensivt betonad första halvlek, men en relativ sömning och tråkig andra halvlek, där vi vår vana trogen inte förvaltade våra chanser till att stänga matchen. Hursomhelst tog vi tre poäng, höll nollan för andra matchen i rad och ligger nu på en andraplats i tabellen, åtminstone ett par timmar.

Kommentera gärna i fältet nedan och diskutera betygen eller matchen, men tänk på att hålla god ton.

Petr Cech – 2
Godkänd. Gör en bra räddning i första. Det måste vara en ganska tråkig match för Petr att vakta buren i.

Branislav Ivanovic – 3
Springer sedvanligt och arbetar hårt på sin kant, bjuder på mixad kvalité när det kommer till inspelen, men fyller på bra i vissa anfall.

David Luiz – 3
Bryter många uppspelsfaser och anfall bra i första halvlek. Känner mig inte helt säker med Luiz på planen, även om mannen emellanåt kan bjuda på magi. Gör en bra match.

John Terry – 3
Gör under matchen ett par slarviga passningar. Är i första halvlek fullständigt livsfarlig på alla de hörnor Chelsea får. Kändes verkligen som den gode Terry skulle nicka in en balja, men så blev inte fallet. Håller ihop försvaret bra i matchens slutskede och offrar sig mycket.

Ashley Cole – 3
Fungerar bra tillsammans med Hazard. Gör en bra insats under matchen. Läser spelet bra och står för den brytning som sedan assisterar Hazard till 1-0.

Ramires – 2
Ramires är viktigt för vårt mittfält, inget snack om saken. Men lika mycket som han gör bra och vinner vikiga bollar, lika mycket slarvar han. Får betyget godkänd. Gillar inte hur han agerar runt den 81:e minuten då Chelsea kontrar med ett 3man mot 2man läge. Fungerar inte alls som någon form av spelfördelare. Bra spring i benen.

John Obi Mikel – 3
Bra! Stor och stark och viktig ur ett defensivt perspektiv. Jag vill inte se Mikel för högt upp i planen då vi vet av erfarenhet hur hans passningar och offensiva förmåga är.

Oscar – 3 (ut 67')
Gör i första halvlek ett par brytningar som nästan gör mig tårögd. Tar under matchen ett stort ansvar och fungerar bra i den offensiva kvartetten. Jag saknar det lilla extra från Oscar denna match. Slår någon riktigt bra passning, men slår även bort en del.

Juan Mata – 3 (ut 72')
Nu börjar jag känna igen den Mata vi sett de senaste två säsongerna. Gör under matchen ett par sinnesjukt vackra passningar. Slår bra hörnor och frisparkar. Fungerar bäst tillsammans med Hazard. Mata arbetar (trots sin lilla nätta kroppsbyggnad) oerhört starkt i det defensiva arbetet.

Eden Hazard – 4 (ut 82') Dagens Lejon!
Vår viktigaste spelare och skyttekung denna säsong fixade ett mål när vi behövde det. Hazard dribblar och tempoväxlar mycket bra och ställer emellanåt Swanseas försvarare i jobbiga situationer. Står för en och annan underbar passning. Fungerar bra tillsammans med Mata och Eto'o. Jag vill oftare se Hazard skära in i planen och söka avslut, han gör ju det så bra.

Samuel Eto'o – 1
Ställer en del frågor till Swanseas försvar och stressar Tremmel ganska bra. Men borde satt både 2-0 och 3-0. Står för många bra och snygga nedtagningar. Fungerar ganska bra med våra tre offensiva mittfältare. Men jag kan inte se genom fingrarna att han inte sätter de lägen och chanser han får. Slår även bort vissa passningar. Samma dåliga förvaltning av chanserna som sina två partners på samma position.

Inhoppare:

Frank Lampard – 2 (in 67')
Gör en godkänd insats. Kommer in med energi och ganska tidigt i sitt inhopp får Lampard på ett bra skott som blir problematiskt för Tremmel.

André Schürrle (in 72') och Willian (in 82') spelade för kort tid för att betygssättas.

José Mourinho – 2
Godkänd. Alltid lika svårbedömt när vi vinner med 1-0 mot ett PL-lag. Startelvan känns korrekt med tanke på söndagens kommande match. José är aktiv i sin coachning och underbar att titta på vid sidlinjen. Jag antar att han får ut det han vill av sina byten men ännu en gång eftersöker jag byten som bidrar till att döda matchen. Borde kanske tagit ut Ramires istället. Var är din klassiska magi José?

Domare Mike Jones – 2
Gör en godkänd insats.

Dagens Stephen Hunt:
Att vi inte kan döda matcher och behöver sitta och våndas de sista minuterna match efter match.

Bäst i Swansea: Gerhard Tremmel

Av: Sebastian Väpnargård