3 lejon - Bra
4 lejon - Mycket bra
5 lejon – Mästerlig

Petr Cech – 3
Gör ett par bra ingripanden när Stoke dominerar inledningsvis. Psykar en ganska medelmåttig Walters att bränna straffen. Skönt med att hålla en nolla.

Cesar Azplicueta – 3 (ut 82’)
Väldigt aktiv i offensiven och ligger bakom 1-0 målet med ett fint inlägg. Sätts lite under press inledningsvis, men är sedan säkerheten själv i defensiven.

Branislav Ivanovic – 3
Matchar Walters enkelt i defensiven, men har det lite jobbigare mot Jones. Lite darrigt inledningsvis när Stoke kastar fram och skapar många offensiva fasta situationer, men löser det mesta med Luiz i mitten. Glömde Swansea matchen snabbt.

David Luiz – 3
Slarvar ett par gånger och får en riktigt, riktigt, billig frispark när Walters är i det närmaste igenom, men spelar upp sig och gör en riktigt bra match på svårspelade Brittannia. Inga problem i andra halvlek.

Ashley Cole – 3
Ganska anonym, men håller ihop defensiven bra och är företagsam offensivt, där han i vissa fall överglänser sin ytter och är långt fram i banan, som 2009. Testar ett par skott. Utan någon som helst lycka.

Frank Lampard – 5 Dagens Lejon!
Kanske den enskilt bästa insatsen en mittfältare stått för sedan Mata pluveriserade Tottenham för ett antal månader sedan. Är överallt och lyckas ändå hålla ihop defensiven. Slår svepande crossar, är inne i straffområdet, bombar in en straff, tvingar Begovic visa kvaliteter och är genomgående dominant. Super Frank ska stanna. Allt annat är en skymf.

Ramires – 2
Hamnar lite i skymundan av Super-Frank under matchen. Gör en okej match, men syns inte till alls. Blir överkörd vid ett par tillfällen och slarvar i uppspelsfasen i första halvlek vilket ger Stoke ett visst tryck, men hans outtröttliga slit och spring underlättar enormt för resten av laget.

Juan Mata – 3 (ut 79’)
Ett par läckerbitar och är monumental i Jon Walters första självmål. Filmningen, för det var det, till straffen är dock mindre snygg. Sånt betackar vi oss för. Bra i övrigt.

Eden Hazard – 4
Vilket mål. Vilket driv. Har stundtals lekstuga i andra halvlek och visar vilka kvaliteter han besitter. Otrolig med bollen under kontroll och farten på max. Instrumental när han är på bra humör. Form på gång?

Ryan Bertrand – 2
Blek insats. Gjorde inte mycket väsen av sig, förutom när han skänkte bort bollen vid två tillfällen. Är inte vänsterytter och det blev smärtsamt klart idag. Kunde kanske fått spela vänsterback med Marin framför sig?

Demba Ba – 2 (ut 71’)
Ingen jättematch av senegalesen. Missar en hyfsad chans och är inte riktigt på alerten vid ett annat tillfälle, men pondusen han visar i straffområdet och engagemanget som han ser till att mittbackarna måste rikta mot honom är viktigt för Chelseas offensiv.

Inhoppare

Fernando Torres (in 71’), John Terry (in 79’) och Paulo Ferreira (in 82’) spelade alla för kort tid.

Rafael Benitez – 2
Varför får aldrig Marin lira? Att spela Bertrand på en onaturlig plats känns inte direkt fördelaktigt för Bertrand eller någon annan. Räddas lite av Walters två självmål. Hur hade andra halvlek annars utvecklat sig?

Domare Andre Marriner – 1
Tveksamma straffar gånger två och en hel del tveksamma domslut. Inte populäraste mannen på Brittannia Stadium.