-
-

Matchrapport: Chelsea FC 0 - 2 Swansea City

Matchrapport: Chelsea FC 0 - 2 Swansea City

Ett effektivt Swansea slog ett trögt, slarvande, Chelsea som redan från minut ett kändes lite nyvakna. Ett jobbigt utgångsläge inför returen på Liberty Stadium.

Chelsea ställde upp med en väntad elva; Turnbull – Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Cole (c) – Ramires, Luiz – Mata, Oscar, Hazard – Torres

Även Swansea ställde upp med en strong elva. Det är trots allt semifinal. Tremmel - Rangel, Chico, Williams, Davies - Britton (c), Ki Sung-Yueng, De Guzman - Routledge, Michu, Hernandez.

Första Halvlek

Chelsea tog tag i taktpinnen från första stund och ägde väldigt mycket boll, utan att egentligen skapa det där riktiga trycket mot Tremmel i Swansea kassen. Ramires tråcklade sig fram efter ungefär kvarten spelad och lyckas få iväg ett hyfsat avslut, men det är inget som Tremmel inte klarar av.

Ett par fina aktioner av Hazard och Mata leder till ett par avslut av spanjoren, det ena tätt utanför och det andra rakt på Tremmel från en mycket bra position. Där borde nog Mata gjort något vettigare, om han bara vågat använda sin högerfot.

Pablo Hernadez gör ett fult påhopp på en ganska osynlig Oscar efter ungefär en halvtimme, men ett ganska uselt domslut slutar bara med ett gult kort. Brandgult är närmare sanningen.

Men så, efter att inte skapat något av värde, så är olyckan framme för Chelsea. I den 39:e minuten spelar Turnbull en kort passning till Ivanovic som visar prov på en mottagningsförmåga som en Finlandsfärja och blir lätt berövad bollen av en framryckande Swanseaspelare. Bollen hamnar hos Michu som inte gör några misstag när han sätter bollen distinkt bakom en chanslös Turnbull. 0-1 och en Ivanovic som ser bedrövad ut.

Slutet av halvleken förlöper utan att Chelsea lyckas skapa något mer än ett par resultatlösa hörnor och Swansea är väldigt nöjda med att gå till paus med en ledning.

Andra Halvlek

Chelseaspelarna är snabbt ute för att starta upp andra halvlek och börjar i ett rasande tempo. Chico blir tilldelad en varning tidigt efter en ful spark på Torres och på den efterföljande frisparken så är Luiz hyfsat nära att träffa mål, men till brassens förtret seglar bollen över.

Trycket ökar på Swansea och ett par frisparkar till från Luiz och en hel drös inlägg som inte resulterar ger ändå ett sken av att Chelsea fått en utskåpning i paus och verkligen ökat tempot.

När det ökade tempot inte ger någon utdelning, annat än ett par långskott och halvmesyrer så beslutar sig Benitez för att byta in Lampard på Ramires bekonstnad i den 71:e minuten. Legendaren får en stående ovation och blir genast en injektion för anfallsspelet, även om det inte vill sig på den offensiva tredjedelen.

I den 81:e och 83:e bestämmer sig Benitez för att verkligen satsa framåt och ersätter en misslyckad Torres med Demba Ba och Marko Marin ersätter en nästan lika dålig Oscar. Direkt märks det en skillnad. Helt plötsligt finns det någon som kan hugga på inläggen och en helt annan närvaro i straffområdet.

Redan efter ett par minuter på plan har Demba Ba vunnit två nickdueller i straffområdet och varit nära på att kvittera. Marin och Hazard öser in inlägg och det känns att snart, snart, så kommer målet.

Istället kommer kallduschen på tilläggstid. En förvirrad backlinje, där Turnbull helt misslyckas med kommunikationen och Ivanovic inte har koll på någonting, ger inbytte Graham bollen, rundar Turnbull och sätter 0-2. Ridå, och än en gång är Ivanovic mister olycklig.

Det hjälper inte att Ba sedan får nätkänning, när målet döms bort för offside. Chelsea förlorar matchen på grund av ineffektivitet och slarv. Nu blir det en jobbig retur.

Chelsea (4-2-3-1): Turnbull; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole (c); Ramires (Lampard 80), David Luiz Hazard, Oscar (Marin 82), Mata; Torres (Ba 80).
Oanvända avb Hilario Ferreira, Bertrand, Ake.
Varning Ba 89
Mål -

Swansea (4-3-3): Tremmel; Rangel, Chico, Williams, Davies; Britton (c), De Guzman, Ki Sung-Yueng; Hernandez, Michu (Graham 83), Routledge (Tiendalli 62).
Oanvända avb Vorm, Monk, Agustien, Dyer, Shechter.
Varningar Hernandez 41, Chico 47.
Mål  Michu 38, Graham 90.
Domare Anthony Taylor.
Publik 40,172.

Erik Belfrage2013-01-09 23:10:35
Author

Fler artiklar om Chelsea