Chelsea - Real Madrid
1 - 3

Matchrapport Chelsea - Real Madrid
En tuff kväll för kapten Azpi. Försvarsmisstagen var för många denna kväll.

Ett regndränkt Stamford Bridge stod som värd för första kvartsfinalen mellan Chelsea FC och Real Madrid. När matchen svar slut så hade gästernas Karim Benzema sänkt Chelsea med ett hat-trick.

Matchens första minuter är jämna med hög kvalité. Chelsea skapar en chans där Kante lyfter en långboll på Kai Havertz. Ett par överstegsfinter i straffområdet slutar med ett skott strax över. Kort där efter skapar Real Madrid ett jätteläge, också det på en omställning, Vinicius Jr drar bollen i ribban efter att Karim Benzema klackat bort hemmaförsvaret.

Efter 15 minuter skapar Chelsea ännu mera farligheter då Havertz i sin press erövrar bollen strax utanför offensivt straffområde. Frisparken som följer skjuts av Reece James och är rätt så farlig. Courtois räddar skottet utan större bekymmer. Matchbild fortsatt jämn och oväntat öppen.

Efter dryga 20 minuter vägspelar sig Real Madrid fram på offensiv planhalva. Vinicius Jr når från vänster Benzemas passa med ett fint inlägg. Nicken är ännu finare och 1-0 är ett faktum. Det slutar dessvärre inte där. Bara ett par minuter är Benzema framme med sin panna igen, 2-0 och ridån är nära för hemmalaget.

Resten av halvleken präglas av hemmalagets inledande jakt på mål. Efter mycket boll och flertalet halvchanser så nickar Kai Havertz in 1-2. Stamford bridge exploderar. Chelsea spelar bra och är det bättre laget, men individuella prestationer av hög klass hos gästerna gör att Real har bud på fler mål.

En fantastik första halvlek, men tyvärr ett par tråkiga misstag hos hemmalaget.

Matchens andra halva hinner knappt börja innan Mendy klantar sig utanför straffområdet. Han slår en på tok för kort passning mot Rudiger som Benzema snor och skjuter i öppet mål, 3-1 skrivs på tavlan.

Förutom målet så har Chelsea bytt uppställning. In med Ziyech och Kovacic, ut med Kante och Christensen.

Chelsea med fortsatt bollinnehav skapar en del chanser, dock inte riktigt farliga. James är aktiv på sin högerkant i samspel med Ziyech. Hos gästerna fortsätter man att oroa med omställningar och med ett bra och säkert passningsspel.

Med cirka 30 minuter kvar av matchen byter Chelsea in Romelu Lukaku och Ruben Loftus-Cheek. Ut med Pulisic och Jorginho.

Lukaku får rätt så omgående lägen att göra mål via pannan. Till skillnad från Benzema så placerar han nickarna utanför målet och målen uteblir. Chelsea radar upp chanser av blandad karaktär. Skott utifrån, nickar och instick.

Matchbilden sista 20 minuter präglas av Chelseas jakt på mål. James, Mount, Havertz testar alla skott. Lukaku med nickar, Ziyech med inlägg. Ett par av chanserna är bra, men tyvärr träffar inte spelarna i Chelsea målet speciellt ofta.

En bra fotbollsmatch där misstagen blev avgörande. Dessutom, Real Madrid har Karim Benzema, han var skillnaden ikväll.