Matchrapport: Singha All-Stars – Chelsea 0-1

Försäsongen är igång och Chelsea har spelat sin första match för säsongen. I Bangkok stod Singha All-Stars för motståndet i en match som Chelsea dominerade och vann med 1-0 efter ett straffmål av Lukaku.

Chelsea befinner sig som bekant på försäsongsturné i Asien för tillfället. Första anhalt var Bangkok där säsongens första match spelades mot ett ihopplockat Singha All-Stars.

Två startelvor presenterades inför matchen, en för vardera halvlek. Mourinho valde att starta med Cech i målet och en backlinje bestående av Wallace, Kalas, Terry och Cole. En blandning av rutin och yngre talanger. I de defensiva mittfältsrollerna startade Ramires (Lampard skulle ha startat men det ändrades efter uppvärmningen) tillsammans med Essien som åter drog på sig den blå tröjan efter en säsong hos Real Madrid. Offensiven bestod av De Bruyne, Piazon, Schurrle och längst fram Lukaku. En intressant startelva alltså med flera spelare som har chansen att ta en plats i truppen.

Det syntes tidigt att Chelsea var det bättre laget även om det samtidigt syntes att det var första matchen för säsongen och en träningsmatch dessutom. Efter dryga halvtimmen pekade domaren på straffpunkten sedan Wallace stoppats i straffområdet. Exekutor var Lukaku som inte gjorde något misstag, 1-0.

Till den andra halvleken var det ett nytt blåklätt lag som klev ut på planen. Unge Jamal Blackman ersatte Cech och backlinjen bestod av Ivanovic, Cahill, Chalobah och Bertrand. Chalobah som förra säsongen var utlånad till Watford och där oftast spelade på mittfältet fick nu chansen som mittback. Ramires fortsatte på mittfältet och fick sällskap av nye van Ginkel. Offensivt kom Moses och Hazard in och skapade en vass trio tillsammans med De Bruyne. Målskytten Lukaku lämnade också planen i halvtid och ersattes av Demba Ba.

De Bruyne och Hazard utmärkte sig under den andra halvleken och visade båda att de blir viktiga för Chelsea när säsongen drar igång på allvar. Trots chanser för nämnda duo, Ba och 17-årige Bertrand Traore som ersatte De Bruyne med knappa kvarten kvar, så blev det inte fler mål i matchen.

En stabil seger i en typ av match man kan ha många åsikter om. Det viktigaste var ändå att 20 spelare fick visa upp sig och därmed förbereda sig inför viktigare matcher. En seger är också alltid en seger och Lukaku visade att han har bevarat målformen från tiden i West Brom.

Nu väntar en resa till Kuala Lumpur för Chelsea där nästa match spelas på söndag mot ett Malaysiskt ihoppplockat ”All-Star” lag.