St Mary's Stadium, 2022-04-09 16:00

Southampton - Chelsea
0 - 6

Matchrapport: Southampton – Chelsea

Det blev en bekväm resa mot Southampton på bortaplan. Chelsea tog tag i matchen direkt och gjorde det svårt för hemmalaget att etablera ett spel. Thomas Tuchel lyckades att vända den dåliga trenden kvickt och nu väntar en spännande match mot Real Madrid på tisdag.

Första halvleken:

Chelsea tog tag i taktpinnen direkt och skapade många lägen i matchen. Redan efter åtta minuter lyckades Marcos Alonso dunka in bollen efter ett fint framspel av Mason Mount. Efter målet fortsatte Chelsea att skapa chanser och det skulle inte dröja länge innan det skulle ”ringa” igen. I minut 16, var det Mason Mounts tur att hitta nätet efter ett fint avslut som var otagbart för målvakten i Southampton. Därefter var det Timo Werners tur att göra mål, i den 21:e minuten sprang tysken sig fri och kunde enkelt runda målvakten för att sedan placera in bollen. Chelsea fortsatte sedan med sin fina offensiva fotboll och hemmalaget kunde knappt hantera bollen på sin egen planhalva. I minut 31 var det Kai Havertz tur att skrivas in i målprotokollet efter att Werner hade träffat stolpen (för 3 tredje gången) så kunde hans landskollega peta in bollen i mål. Därefter fortsatte Chelsea att kontrollera matchen. Southampton stack upp några gånger i den offensiva delen av planen men inget av lägena hotade Edouard Mendy.

Andra halvleken:

Chelsea kom ut direkt i andra halvlek och fortsatte på samma sätt att styra spelet. Tuchel valde även att byta ut spelare för att kunna vila upp de inför tisdagens drabbning mot Real Madrid. Redan i den 49:e var det dags för Werner att rulla in sitt andra mål för matchen efter retur. Mason Mount blev sedan spelaren som avslutade målskyttet med att skicka in 6–0 målet till Chelsea. London-laget gör en grym match och man visar verkligen att vi är ett starkt lag när det väl gäller. Roligt att se Werner göra mål igen och det är givetvis viktigt för tyskens självförtroende. Även Ruben Loftus-Cheek står för en stark insats på mittfältet och han visar verkligen sin förmåga att finna svåra passningar framåt i banan. Mason Mount är också en spelare som glänser idag och visar att han verkligen vill bidra i spelet.

Nu väntar viktiga matcher för Chelsea och detta var en välbehövlig seger för laget och det känns skönt att studsa tillbaka efter två svaga resultat. Chelseas nästa match är mot Real Madrid på tisdag, klockan 21:00. Första mötet på Stamford Bridge mellan lagen slutade med 1–3 till Real Madrid.