2024-10-19 16:00

Charlton - Stockport
1 - 1

Matchreferat: Charlton - Stockport County 1-1

Matchreferat: Charlton - Stockport County 1-1

Tufft nykomlingsmotstånd, i vad som på förhand kunde uppfattas som en helgarderingsmatch, togs emot på The Valley i form av Stockport County. Trots ett genomgående både chans- och spelmässigt övertag för The Addicks, så slutade matchen med delad poäng.

Ja, ett landslagsuppehåll senare och Charlton stod redo för att fortsätta bocka av omgångar i League One. September månad avslutades svajigt med tre raka förluster, och det mot motstånd - Blackpool (1-2), Stevenage (1-0), Bristol Rovers (3-2) - som Charlton förväntades kunna kamma hem poäng mot. Med den bistra formen öppnade man sedan dörren till en svår oktobermånad sett till spelschemat. Charlton fortsatte dock att vända upp och ner på verkligheten, genom att helt rättvist besegra ligagiganten Birmingham City (1-0). Härnäst väntade Stockport County, och sedan Barnsley samt Wrexham. 

Stockport har, likt förväntat, direkt kommit upp i tredjedivisionen och gjort sig till ett lag att räkna med. Och inte är väl det konstigt, med tanke på den framgångsvind som klubben lyckats bygga upp under Dave Challinors ledning i National League och League Two. Spelartruppen är välbyggd med såväl erfarenhet som potential, och som fundament finns en ekonomisk stabilitet. Stockport är ett lag som, i vår, kommer att vara med i slaget om divisionens topplaceringar. 

Nathan Jones hade ingen anledning att ändra för mycket i startelvan, eftersom den senaste prestationen var hemmavinsten mot Birmingham - och då hade man lyckosamt testat sig fram med en fyrbackslinje och 4-2-3-1 formation. Ett gäng frånvarande spelare, av betydande karaktär, tvingade dock Jones till tre ändringar. Lloyd Jones fanns inte att tillgå i försvarslinjen, så han ersattes rakt av av Macauley Gillesphey, som fick agera vänstermittback bredvid Alex Mitchell. På ytterbackarna fanns Kayne Ramsay och Josh Edwards kvar. 

På sittande mittfält  lämnade även Conor Coventry en lucka efter sig, på grund av avstängning, och den fylldes upp av omgångens stora överraskning - nämligen att Terry Taylor - för första gången på över ett år - var tillbaka i en startelva i ligasammanhang. Övriga spelare var Karoy Anderson, Allan Campbell, Tyreece Campbell och Matty Godden. Det  var Campbell som ersatte en frånvarande Daniel Kanu. Lägg därtill att Chuks Aneke inte heller fanns med i matchtruppen, men det gjorde däremot Kaheim Dixon och Miles Leaburn. 

Egentligen kom Charlton ut starkt i den här matchen, och visade att man på hemmaplan har en energi som vi kanske inte riktigt fått se på bortaplan ännu. Det skulle dock - starten till trots - bjudas på en tidig motgång resultatmässigt. En lång utspark från Corey Addai gick förbi Charltons backlinje och gav upphov till en jobbig situation involverande Will Mannion och attackerande Stockportspelare. Nick Powell, som låg längst fram med sin löpning, såg ut att ha chansen att nå bollen först, men efter en knuff i ryggen av Gillesphey och en kollision med en utrusande Mannion hamnade han i backen. Den för dagen ojämna domaren, Tom Reeves, valde här att tilldela bortalaget en straffspark, och den förvaltade Stockports guldgosse - Louie Barry - säkert till 0-1 (12)

Trots det tidiga målet så hamnade inte Charlton i någon obalans, utan man fortsatte egentligen bara köra på när efterföljande avspark satte igång spelet igen. Ramsey gjorde sin grej ute på högerkanten, Anderson vandrade in centralt i en fri roll och Campbell dansade sig fram till ett avslutsläge genom att vara aktiv på den sista tredjedelen. Ja, sett till matchbilden gjordes det ganska klart att det här var Charltons match att förlora - och det såg man, sett till resultatet, problematiskt nog ut att göra efter den första halvleken. 

Det enda negativa i den första halvleken handlade dock inte om straffsparken eller resultatet, utan om att lagets hittills bästa spelare under säsongen - Kayne Ramsay - tryckte ifrån med benet, föll ihop i plågande smärta och tog sig för knäet. Vad som fysiskt hände med Ramsay är det ingen mening att spekulera i, men det såg allvarligt ut. Ersatte honom gjorde Rarmani Edmonds-Green, med sitt blott andra framträdande den här säsongen. 
 


Nathan Jones kände nog att matchen låg i Charltons händer och gjorde således tidigt förändringar för att ändra om för att få liv i offensivens produktion. Luke Berry kom in i halvtid mot Allan Campbell och Miles Leaburn gjorde entré efter en timmes spel, på bekostnad av kapten Docherty. Effekten blev att Charlton byggde upp ett mer och mer aggressivt momentum för varje anfall som man tog sig till. Det vill säga, man kom närmre och närmre ett kvitteringsmål - och i matchminut 66 kom det också. 

En hörnvariant utspelade sig och involverade Taylor i rollen som hörnläggare, Godden i rollen som klackskarvare vid första ytan och Tyreece Campbell som avslutare i höjd med straffpunkten. Nu blev inte varianten problemfri då Campbell sköt rakt på Addai och inte nyttjade sitt läge. Men påpassligt stationerad stod inbytte Edmonds-Green, som fick returen rakt på sig och enkelt bredsidade in sitt första mål i Charltontröjan till 1-1 (66)

Nu var det skakigt i Stockport som förstod att man skulle befinna sig under en belägring. Charlton presterade kanske sin bästa offensiva fotboll hittills under den här säsongen och tog sig framåt mot offensivt straffområde på en rad olika sätt. Ett par gånger tog Leaburn bara bollen, fällde ut armarna och sprang med den, så Charlton skapade sig ett anfall. Det var också han som fick bäst möjligheter för att avgöra det här och skjuta hem tre välförtjänta poäng. Men efter ett års frånvaro verkar inte riktigt de poänggivande avsluten riktigt vara där än. 

Stockport satte sig i en ännu svårare sits under de sista minuterna, när Freddie Horsfall drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad med tre minuter kvar. När tilläggstiden sedan blev åtta minuter lång så fanns det tid och möjlighet för Charlton att avgöra matchen även här, men varken Leaburns skott eller Alex Mitchells nick kunde låta en få hamna i ett euforiskt jubel. Under den här tiden gjorde Kaheim Dixon dessutom sin Charltondebut och det var en spännande sådan. Nej, på förhand kanske inte ett kryss mot en toppkandidat som Stockport hade varit fel. Så kan man samtidigt skriva om nästan hälften av lagen i den här divisionen, och eftersom Charlton dominerade matchbilden som man gjorde så känns det här mer som två tappade poäng än en vunnen. Det ska förhoppningsvis Barnsley - som vann sin bortamatch i Blackpool (1-2) - få betala dyrt för på tisdag. 

Tufft nykomlingsmotstånd, i vad som på förhand kunde uppfattas som en helgarderingsmatch, togs emot på The Valley i form av Stockport County. Trots ett genomgående både chans- och spelmässigt övertag för The Addicks, så slutade matchen med delad poäng.

Tufft nykomlingsmotstånd, i vad som på förhand kunde uppfattas som en helgarderingsmatch, togs emot på The Valley i form av Stockport County. Trots ett genomgående både chans- och spelmässigt övertag för The Addicks, så slutade matchen med delad poäng.
Omgångens poäng 
3p - Karoy Anderson: Tog ett stort ansvar i den här matchen och löpte enormt i båda riktningarna. Vred och vände, och var ett ständigt orosmoment när han tog fart på Stockports planhalva. 

2p - Rarmani Edmonds-Green: Kom in adrenalinfylld och ersatte skadade Ramsey klockrent genom sitt inhopp. Tog med bollen framåt, bjöd på instick i djupled och höll sig framme för att peta in kvitteringen som innebar poäng. 

1p - Terry Taylor: Terrys första ligastart på över ett år och den motsvarade många av de förhoppningar och förväntningar som etablerats kring efterfrågan av Terrys närvaro i den här Charlton-upplagan. Vann en hel del boll och fördelade den vidare med gott betyg. 

Matchfakta 
Charlton: Mannion; Ramsay (Edmonds-Green 37), Mitchell, Gillesphey, Edwards; Docherty (c) (Leaburn 62), Taylor (Dixon 90+1), Anderson, A.Campbell (Berry 46); T.Campbell, Godden 
Ej använda avbytare: Maynard-Brewer, Small, Mbick

Stockport: Addai, Horsfall, Pye, Touray, Bate, Mingi (Bailey 65), Connolly, Norwood (Fevrier 65), Powell (Olaofe 64), Wootton (Fiorini 79), Barry (Diamond 79).
Ej använda avbytare: Hinchliffe, Hughes

Mål: 0-1(12) - straff - Louie Barry, 1-1 (66) Rarmani Edmonds-Green. 
Publiksiffra: 13,711 (1,242 från Stockport)
Domare: Tom Reeves

UP THE ADDICKS!!




















 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2024-10-20 22:07:16
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson