Mateo Kovacic delaktig i viktig seger för Kroatien
Minst lika viktig för Kroatien som han är för Chelsea. Kovacic lär spela VM.

Mateo Kovacic och Ethan Ampadu spelade båda från start för sitt respektive landslag när UEFA National League drog igång under torsdagskvällen. Ett par av Chelseas ungtuppar spelade när England U21 vann mot Italien.

Kovacic och hans lagkamrater i Kroatien visste på förhand att de var tvungna att vinna mot Danmark för att stoltsera högst upp i grupp A1 inför söndagens match mot Österrike. Lagets coach Zlatko Dalic har spelat Kovacic i alla lagets alla fyra matcher i Nations League och så även denna kväll när man i Zagreb skulle ta emot Danmark.

Kovacic startade på mittfältet tillsammans med Luka Modric och Marcelo Brozovic. Laget tog i början av andra halvlek ledningen via mål av Borna Sosa. Senare i andra halvlek kvitterade gästerna genom Christian Eriksen. Strax efter detta byttes Kovacic ut. I slutet av matchen gjorde Lovro Majer det matchvinnande målet för Kroatien, ett fint mål med vänsterfoten strax utanför straffområdet. Kovacic hann med två skott och 63 passningar.

Chelseas Ethan Ampadu startade för sitt Wales när det var dags att möta Belgien under torsdagen. Wales har haft det tufft i gruppspelet med bara en poäng inspelad. Laget tvingades denna afton spela utan sina nyckelspelare Aaron Ramsey och Joe Allen. Detta fick till följd att Ampadu startade på det centrala mittfältet. De ställdes mot bland andra Kevin De Bruyne, Michy Batshuayi och Eden Hazard, alla med en historia i Chelsea. Just nämnde De Bruyne gjorde Belgiens första mål. Matcherns och Belgiens andra mål gjordes av Batshuayi. Wales hann visserligen med ett mål via Keiffer Moore, men förlorade ändå matchen.

Englands U21 vann sin match mot Italien med 2-0, här återfanns Levi Colwill och Conor Gallagher på planen. Båda två spelade 70 minuter. Gallagher fixade en straff för England medans Colwill hann med ett skott I stolpen.