Mendy: ''Tuchel har höjt självförtroendet hos spelarna''
Edouard Mendy har varit en viktig del av laget sedan Tuchel ersatte Lampard.

Mendy: ''Tuchel har höjt självförtroendet hos spelarna''

Chelsea har spelat åtta matcher och vunnit sex av dem efter att Thomas Tuchel tog över som huvudtränare, målvakten Edouard Mendy uppskattar hur den ‘’uttrycksfulla’’ Tuchel höjt spelarnas självförtroende.

Chelsea-målvakten Edouard Mendy berömmer den ‘’uttrycksfulla’’ tränaren Thomas Tuchel för hans inverkan på Stamford Bridge.

De blåklädda har vunnit sex matcher och spelat oavgjort två efter att den tyske tränaren ersatt Frank Lampard.

Det är återigen en positiv känsla hos spelarna i omklädningsrummet, Mendy berättar hur den tidigare Borussia Dortmund och PSG-tränaren höjt spelarnas självförtroende.

‘’Han har gett sitt förtroende till alla spelare. Han vet vad vi vill så när vi är på plan måste vi visa varför han har valt oss.’’

‘’Det är väldigt positivt för alla spelare eftersom han ger oss mycket förtroende, vi måste förbättra oss och spela bra när vi är på plan.’’


‘’Han är väldigt uttrycksfull. Han visar när han gillar något. Om man gjort en bra match och väl ifrån sig på träningarna så driver han dig framåt.’’

‘’Han håller sig positiv men han visar också sin beslutsamhet, vilket är bra för mig och laget.’’


Tuchel har erkänt att han behöver vara mindre konfronterande eftersom han tidigare blivit osams med stjärnspelare i Dortmund och PSG, han verkar ha anpassat sig väldigt bra i London.

Chelsea är för tillfället på femte plats i Premier League och i Champions League-åttondelsfinalens första match besegrade man Atletico Madrid med 1-0 på bortaplan.

För att Chelsea ska fortsätta sin obesegrade svit krävs det att man gör en bra match när Manchester United besöker Stamford Bridge på söndag.

‘’Vi jobbar för det. Vi jobbar för att vinna varje match, vi är fortfarande nära toppen i ligatabellen och vi har ett andra möte med Atletico.’’, tillägger Mendy.

‘’Att möta Manchester United blir väldigt svårt. Vi kommer ihåg första matchen. Det var väldigt svårt, de spelar väldigt bra. Vi spelar hemma så vi måste visa att vi vill vinna den här matchen, det är en väldigt viktig match med tanke på ligan.’’

Källa: Daily Mail


 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-02-25 14:16:00
Author

Fler artiklar om Chelsea