Mendy om laganda och utveckling

Mendy om laganda och utveckling

I en intervju med Chelseas media pratade Mendy om hur laget fått ordning på defensiven, om stämningen i truppen och om sin egen utveckling sedan han kom till Stamford Bridge

Det är drygt ett år sedan Edouard Mendy klev på gräsmattan på Cobham för första gången, sedan han kritat på ett kontrakt som tog honom från Ligue 1 till Premier League. Det var en minst sagt lyckad övergång för både Mendy, och för Chelsea.

Den senegalesiske målvakten etablerade sig snabbt som förstemålvakt i Chelsea, med sin pondus i målområdet och snabba reflexräddningar. Hållna nollor radades upp, däribland i finalen av Champions League, i Porto. Efter att ha inlett nuvarande säsong med en ny nolla, har Mendy nu stängt målburen 26 gånger på 46 framträdanden för Chelsea, vilket är bäst procentmässigt (57) av alla målvakter som spelat fler än 20 matcher för klubben.

- ”Det har varit ett fantastiskt år”, instämde Mendy, med reportern.

”Nu måste vi fortsätta. Vi behöver utmana allt vi gör, vi behöver se allt med nya ögon. Vad vi gjorde var bra, men det måste vi lägga åt sidan och sätta nya mål, fortsätta utvecklas, och fortsätta sträva efter att göra denna klubb ännu bättre. För mig är det viktigaste att vara bäst för mitt lag.”

”Att vara bäst för mitt lag innebär att göra mitt bästa varje dag, och att ge allt på planen, att hjälpa mitt lag att vinna titlar. Jag har tagit steg framåt varje år, även i fjol, och det är något jag vill fortsätta göra, det är något jag alltid strävar efter.”

För att lägga till fler titlar utöver Champions League och Supercupen, är Mendy väl medveten om vilken konsekvent fungerande defensiv som krävs. Han vet hur det ska uppnås, också.

”Försvaret arbetar som ett lag. Det är inte enbart upp till mig, eller upp till försvarsspelarna framför mig. Det är ett samarbete som börjar med anfallarna och slutar med mig. Man ser tydligt när vi pressar, att vi är väldigt aktiva när vi vinner boll högt upp i plan. Och när motståndet har bollen, ser vi till att vara svåra att komma igenom genom att hela linjen följer varandra, vilket gör det svårt att spela igenom.”

Mendy var snabb med att hylla Thomas Tuchel också, och lyfte hans utstrålning och ledarskap som förmågor som motiverar och engagerar. Den tyske tränaren har haft en stor roll i att klubben nu har en riktigt bra laganda, vilket den 29e-årige målvakten är väl medveten om hur viktig den biten är, och att det kan ta laget långt denna säsong också.

”Själva tanken med att arbeta som ett lag, var något tränaren satte direkt. Det var något som även blev starkare med bra resultat. Vi kände att när vi gjorde en bra prestation, då skapade det en bra kollektiv prestation. Det visar att vi bara lyckas som ett lag, vilket skapar starkare band mellan oss. På planen, då spelar vi för våra bröder, för vi är en familj, och vi gör saker som en familj.”
 

Emanuel Ålund 2021-08-19 23:25:00
Author

Fler artiklar om Chelsea