Mendy om sin relation med Tuchel och Cech

Mendy om sin relation med Tuchel och Cech

Chelsea-målvakten Edouard Mendy berättar hur Thomas Tuchel och Petr Cech påverkat honom, samtidigt som han medger att han konstant försöker betala tillbaka för tron de haft på honom.


Mendy anlände till Chelsea i september 2020, sedan dess har han spelat över 90 matcher för klubben. 72 av dessa matcher har spelats under Thomas Tuchels ledning, en tränare som Mendy erkänner att är en av de bästa tränarna han spelat för under sin karriär. 

Mendy anser att förståelsen som de två har för varandra är en spelar en stor roll i deras positiva relation.


‘’Jag har en väldigt bra relation med tränaren. Han har alltid varit tydlig för mig, han är tydlig med alla spelarna. Han förklarar alltid saker och försöker se till att vi förstår hans budskap.’’, säger Mendy.

‘’Han försöker alltid förklara sina beslut så det är mycket genomskinlighet i det han gör. Jag tycker att det är viktigt för laget och även för mig själv. Vi har en god relation, vi kan prata om allt och inget men när vi pratar om vad som händer på plan så är det alltid goda idéer vi växlar med varann.’’, säger Mendy. 

Mendy erkänner även att han alltid försöker att imponera på den tidigare Chelsea-målvakten Petr Cech, som i dagsläget arbetar som teknisk- och prestationsrådgivare på Cobham.

‘’Petr var en stor orsak till att jag valde att spela för Chelsea. Petr och även Christophe Lollichon är sådana personer som får mig att tänka att jag behöver visa för dem att de gjorde rätt beslut.’’, erkänner Mendy. 

‘’Man måste alltid göra dem nöjda genom att prestera bra. Förra året hade jag chansen att träna med Petr och jag hade möjligheten att se vilken grym spelare han var, trots att han tidigare hade valt att avsluta karriären.’’

‘’Talang försvinner inte. Jag hade tur som fick se honom utvecklas och att få ta råd av honom dagligen. Det han berättar är viktigt för mig, speciellt från en målvakt som vann många titlar för Chelsea och som är en målvaktslegend. Det är väldigt viktigt att höra hans åsikt och expertutlåtande samt det vi får höra från målvaktstränarna.’’ 

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-06-22 19:09:20
Author

Fler artiklar om Chelsea