Mendy: Timo och Kai kommer leverera

Mendy: Timo och Kai kommer leverera

Edouard Mendy var väldigt nöjd med Kai Havertz och Timo Werners insatser under Chelseas vinst över Fulham i lördags, men är övertygad om att duons främsta styrkor kommer visa sig längre fram

Havertz gjorde för första gången två mål i en och samma match i Premier League, varav det andra var ett briljant väggspel med Werner. De två målen från Havertz blev också matchens slutresultat mot ett svårforcerat grannlag i London. Chelseaspelarna visste hur pass viktig en vinst var för lagets chanser att sluta topp fyra, medan Fulham var alltför medvetna om hur pass viktig varje poäng är för deras kamp i nedflyttningsstriden.

Spelandes som ett två-mannaanfall för första gången i Chelsea, var de två tyskarna ett ordentligt hot för Fulham. Men Edouard Mendy menar att deras prestation var inget annat än han förväntat sig efter vad han sett på Cobham, och känner att båda två kommer visa ännu större kvaliteter då de fortsätter anpassa sig till livet i England.

”De är riktigt bra spelare’, sade Mendy till Chelseas media. ’De är unga spelare och det är första gången de behövt flytta till ett annat land. Jag tror att de behövde ett par månader för att anpassa sig och förstå Premier League, men jag träffar dem varje dag och ser hur bra de är.”

”Jag är glad för deras skull. De visade sina kvaliteter på planen. Nästa säsong kommer vi utan tvekan få se det bästa av Timo och Kai. Vi har även den här säsongen fått se vilken nivå de ligger på, och de är viktiga för oss. En match som den i lördags är väldigt nyttig för deras självförtroende.”

Mendy hade självklart också en stor roll i vinsten över Fulham, med flera räddningar av högsta nivå för att neka gästerna att göra mål – och senegalesen kunde hålla sin 16e nolla på 28 matcher i Premier League. Mendy föredrog dock att fokusera på vad vinsten betydde för laget, då man avancerade till endast två poäng bakom Leicester och gav sig själva chansen att utöka glappet till lagen utanför topp fyra.

”Det var en viktig match för oss, då det var ett derby och en vinst skulle vara ett bra resultat för oss eftersom Leicester och Southampton tidigare spelat oavgjort. Vi vet att Fulham är ett bra lag, ett tufft lag, så vi fick kämpa för denna seger och jag är nöjd med min insats.”

Mendy medgav även att det inte varit helt lätt att skifta fokus tillbaka till ligaspel, då matchen mot Fulham blev inkilad mellan de två semifinal-matcherna i Champions League, mot Real Madrid. Målvakten menar dock att laget visade att man var redo för uppgiften, och att man nu kunnat återta fokus på returen mot Real – då man på onsdag tar emot spanjorerna med ett hyfsat utgångsläge efter 1-1 borta i Madrid.

”Det är inte lätt att fokusera på två Champions League-matcher när man har en ligaomgång emellan, men vi lyckades med det. Tränaren visste hur svårt det skulle vara att hålla hundra procent fokus i matchen mot Fulham, men vi inledde bra trots deras höga press. Vi höll oss starka som lag och kontrade kliniskt. För att tala klarspråk, vi vann mot Fulham och det var en tuff match, men nu måste vi bara återhämta oss och fokusera på Real Madrid. Det är en semifinal och vi har ännu inte vunnit något. Vi måste vara redo för den här striden.”

 

Emanuel Ålund 2021-05-04 11:05:00
Author

Fler artiklar om Chelsea