Michael Dawson förlänger med Forest

Michael Dawson förlänger med Forest

Nottingham Forest är glada över att Michael Dawson förlänger med klubben ytterligare ett år.

Michael Richard Dawson (född 18 november 1983) är en engelsk professionell fotbollsspelare som spelar som mittback för Championship - klubben Nottingham Forest. Han börjde sin karriär i sin födelseort Northallertons juniorlag och sedan vidare till akademin vid 14 års ålder. Han blev professionell i november 2000 och gjorde sin första A - lagsdebut för Forest den 1 april 2002 i en 3–2 vinst mot Walsall. I februari 2003 undertecknade Dawson ett nytt fem och ett halvt årskontrakt med Forest och bildade mittbackspar tillsammans med veteranförsvararen Des Walker.  Såldes till Tottenham Hotspurs tillsammans med lagkamraten Andy Reid för 8 miljoner pund. Han har fyra landskamper för England och spelade mellan 2014 - 2018 för Hull City, för att  därefter sluta cirkeln i laget som alltid har varit närmast hjärtat. 

Försvararen har varit en integrerad del av truppen sedan han återvände till The City Ground sommaren 2018 och har visat sina ledaregenskaper både på och utanför planen. Det troligaste är att Michael kommer att ingå i ledarstaben när han lägger skorna på hyllan. Han har spelat 28 gånger denna säsong. Sitt senaste mål kom i 3-0-segern på Birmingham tidigare. Beroende på sina ledaregenskaper så kommer så kommer Michal Dawson vara ytterst betydelsefull för Nottingham Forest.

Jan Gustafsson@janne25guss2020-06-19 13:37:04
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg