Milan - Chelsea 0-2

Milan - Chelsea 0-2

Chelseas försäsong fortsätter med idel vinster. I natt slogs AC Milan tillbaka genom mål av Kevin De Bruyne och Andre Schurrle.

Kevin De Bruyne hade återhämtat sig väl från den knäskada han ådrog sig i Asien och kunde starta matchen. Däremot saknades David Luiz på grund av en lindrigare skada i knäsenan. Även Frank Lampard stod återigen över på grund av skada och i brittisk press ryktas det nu om att säsongsupptakten kan vara hotad för Chelseas legendar.

Chelsea startade med Cech i mål, Azpilicueta och Betrand som ytterbackar samt Cahill och Ivanovic i centrallåset. På det defensiva mittfältet teamade Essien ihop sig med Van Ginkel och offensivt fick Oscar, Hazard och De Bruyne chansen. Länst fram startade Ba.

Det blev ett mål i vardera halvlek, båda i Chelseas favör. Det första var ett riktigt Belgiskt samarbete där Hazard avancerade och hittade De Bruyne som iskallt placerade in bollen vid stolproten.

I halvtid gjordes i vanlig ordning en del byten. Schwarzer, Terry, Cole, Ramires, Moses, Mata och Torres kom in och ut gick Cech, Apilicueta, Bertrand, Essien, Oscar, De Bruyne och Ba.

Det sista målet skulle komma i matchens slutskede och det var Schurrle, som blev inbytt i mitten på andra halvlek, som satt dit bollen snyggt på volley.

- Jag är väldigt glad över att ha gjort mitt första mål. Jag vet att det är försäsong men det känns alltid bra att göra mål. Det var mitt första mål för Chelsea så det var en bra dag för mig, sa Schurrle till den officiella hemsidan.

Sett över hela matchen, som spelades i New Jersey, var det en välförtjänt och stabil seger. Chelsea har nu vunnit samtliga fem spelade träninsgmatcher och endast släppt in två mål. Nu väntar Real Madrid i finalen av denna vänskapsturnering som går under namnet Guinness International Champions Cup. Den matchen kommer att spelas i Miami.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c) (Schwarzer h/t); Azpilicueta (Terry h/t), Ivanovic, Cahill, Bertrand (Cole h/t); Essien (Ramires h/t), Van Ginkel (Mikel 65); De Bruyne (Moses h/t), Oscar (Mata h/t), Hazard (Schurrle 68); Ba (Torres h/t) (Lukaku 86).
Mål: De Bruyne 28, Schurrle 90
Varningar: Ivanovic 18

Publik 39,764 

Daniel Joannou2013-08-05 12:03:00
Author

Fler artiklar om Chelsea