Millie Bright förlänger med Chelsea
En av världens bästa försvarare blir kvar på Kingsmeadow.

Millie Bright förlänger med Chelsea

Chelseas nyblivna Europamästare Millie Bright har idag skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben. Mittbacken är den spelare i truppen som tillhört klubben längst och ser nu till att förlänga samarbetet ytterligare.

Millie Bright anslöt till klubben vid 20 års ålder från Doncaster Rover Belles. Nu har hon hunnit bli 28 år gammal och vunnit praktiskt taget allt som går att vinna med Chelsea. De senaste åren har hon tillsammans med Magdalena Eriksson bildat ett formidabelt mittlås i försvaret.

I sommarens EM-slutspel startade Bright samtliga matcher för sitt England och utsågs till matchens lirare i kvartsfinalen mot Spanien. Finalen, vilken England vann efter förlängning mot Tyskland, innebar Brights 58:e landskamp.

Emma Hayes hade ”bara” suttit två år på posten när Bright hämtades in i laget. Sedan dess har hon varit med och vunnit damlagets samtliga 12 troféer. I prisskåpet finns sex ligatitlar, fyra FA Cup-titlar, och två guldmedaljer från Ligacupen. Någonstans finns där också en silvermedalj från Champions League, målet denna säsong är såklart att skaffa en sådan medalj i ännu ädlare valör. Millie Bright har också hunnit samla på sig individuella priser. Det brittiska spelarfacket, PFA har tagit ut henne i årets lag två gånger. Den internationella motsvarigheten, FIFPro, har inkluderat Bright i världslaget vid två tillfällen.

”Chelsea, supportrarna, klubben, laget. Tack för allt ert stöd så här långt. Ni är mitt hem och jag längtar efter att slåss om fler titlar. Skål för det som komma skall,” säger Bright efter kontraktsförlängningen.

Paul Green, general manager för klubbens damlag, var mycket nöjd med att ha säkrat Millie Brights tjänster i ytterligare tre säsonger.

”Vi är väldigt glada över att Millie har skrivit på ett nytt kontrakt,” säger Green. ”Millie är vår mest trofasta spelare, hennes tid här har varit en nyckelfaktor i vår framgång. Hon är en exemplarisk ledare på och vid sidan av planen. Vi är mycket stolta över hur långt hon har kommit och hennes framgångar, däribland hennes seger i EM, vilket var ett stolt ögonblick för klubben.”

Majoriteten av spelartruppen har inlett försäsongen på Cobham vid det här laget. Millie Bright och ytterligare några spelare har förlängd semester efter deras landslagsspel, de ansluter till laget när det är dags för avresa till Portland och Women’s International Champions Cup.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-08-11 21:14:08
Author

Fler artiklar om Chelsea