Minamino reflekterar över sin första tid på Merseyside

Minamino reflekterar över sin första tid på Merseyside

”The scouse samurai” firar sin första månad i nordvästra England och verkar ha kommit in i det serieledande laget på ett bra sätt. ”Jag vänjer mig vid staden och laget. Jag har njutit av den här tiden och hoppas kunna fortsätta göra det i framtiden,” säger japanen till liverpoolfc.com.

Takumi Minamino har hunnit göra tre framträdanden i sin nya klubb sedan ankomsten från Red Bull Salzburg i början av månaden. Två av dessa har kommit i FA-cupen medan Premier League-debuten inföll i förra veckan när han ersatte skadade Sadio Mané i 2-1-segern borta mot Wolverhampton. 

Japanen, som i och med sin £7,25m-övergång blev Reds förste asiatiske spelare, är imponerad av sitt nya lag. 

”Liverpool är ett toppklasslag,” säger Minamino till Liverpools officiella hemsida. ”Till och med på träningarna märker man av den höga kvalitén och när vi spelar match känns det som att vi inte kan förlora. Men lagets uthållighet, det känns som att jag blivit starkare sedan jag anlände.”

”Jag vänjer mig vid staden och laget. Jag har njutit av den här tiden och hoppas kunna fortsätta göra det i framtiden.”

”Engelsk fotboll är känd för sin höga intensitet och sitt fysiska spel men det var vad jag förväntade mig och det är något jag måste anpassa mig efter och lära mig av.”

Minamino startade i förra helgens 2-2-kryss borta mot Shrewsbury där Liverpool, efter en undermålig andra halvlek, tappade en tvåmålsledning. Japanen, som inte riktigt lyckades komma till mot tredjedivisionsgänget, är självkritisk när han ska bedöma sin egen insats. 

”Jag är en offensiv spelare och måste visa en attityd att alltid gå för skott och mål. Jag skulle ha gjort det,” säger nummer 18 som menar att han saknade den aggressivitet som krävdes.

Härnäst för de röda tabelltopparna är Southampton (med en Danny Ings i storform) på Anfield - en match Minamino ser på som ännu en i raden av tuffa uppgifter. 

”Det kommer definitivt att bli en tuff match. Jag vet att Southampton har blivit bättre de senaste matcherna så vi måste förbereda oss för uppgiften och ge 100%.”

Källa: liverpoolfc.com

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-01-31 14:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool