"Mittbacksköp är ett måste"

"Mittbacksköp är ett måste"

Efter gårdagens kryss mot WBA startade diskussionerna kring mittbacksfrågan igen. Jamie Carragher kräver nyförvärv.

Liverpool leder ligan med 3 poäng före ärkerivalen Everton och läget bör således vara lugnt och stabilt, men efter gårdagens poängtapp mot nästjumbon West Bromwich Albion blev mittbacksfrågan återigen ett diskussionsämne. 

Skadade mittbackar har varit ett återkommande problem för Liverpool denna säsong, och så även igår när Joel Matip tvingades utgå efter en timmes spel.  Som bekant är ju Van Dijk och Joe Gomez långtidsskadade. Klopp kommenterade skadan efter matchen:

"Joel sa till mig att han hade en känning i ljumsken, vilket inte är bra. Jag vet inte hur allvarligt det är, och det är inte första gången en mittback blir skadad denna säsong. Vi måste acceptera det och gå vidare."

En som inte kräver att man accepterar och går vidare längre är Jamie Carragher. De unga talangerna som fått ersätta har visserligen gjort det bra, som exempelvis Rhys Williams, men nu kräver den forne mittbackslegendaren nyförvärv i januari:

"Det är såklart stort problem, men samtidigt inget nytt problem. Matip kommer inte att spela varje match fram till säsongens slut, det visste vi redan innan idag. Därför är Liverpool tvungna att värva någon i januari."

"Det behöver inte vara en mittback för 70-80 miljoner pund som går rätt in i laget. Men det måste finnas någon mer så man inte står där med bara två ungdomar om Fabinho också skulle bli skadad."  
säger Carragher till Mirror.

Frågan är vart den mittbacken ska hittas eller om det finns alternativa lösningar inom truppen. Kanske behövs det någon som ser över träningen över mittbackarna för att se om det finns några mönster i dessa återkommande skador? Ett intressant dilemma när man förvisso leder ligan. 

Behöver Liverpool förstärka, och vilken mittback hade du helst sett att Liverpool värvar i januari?
 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-12-28 11:38:00
Author

Fler artiklar om Liverpool