Mount är exalterad över Sterlings ankomst

Mount är exalterad över Sterlings ankomst

Värvningen av Raheem Sterling till Chelsea är något som Mason Mount är väldigt glad över. De båda har under flera år spelat tillsammans i landslaget och nu kommer även spelarna tillhöra samma klubb.

Igår blev det officiellt att Chelsea värvar Sterling och engelsmannen skrev på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2027. Sterling har även hunnit landa i USA och anslutit sig till lagets försäsong. I en intervju på Chelseas officiella app The 5th Stand beskriver Mount lyckan över att Sterling har kritat på för London-laget.

”Han är en toppenkille. Han är en erfaren spelare som håller en hög professionell klass. Jag har haft turen att spela med honom de senaste åren i landslaget, där han även är kapten ibland. Han har varit där en lång tid, sen han var 17 eller 18, så han är en toppspelare. Jag har lärt mig mycket av honom de senaste åren.”

Mount fortsätter att berätta att Sterling kommer kunna bidra mycket till laget. Mount håller inte tillbaka när han beskriver vikten av värvningen.

”Nu när han ansluter till oss kommer han bara att höja vår nivå. Han är en person som verkligen strävar efter en hög nivå för att vinna. Det är exakt vad vi vill ha i vår grupp. Vi är spända över att se han spela.”

Att 27-åriga Sterling ansluter till Chelsea ser Mount som en stor fördel och han tror att rutinen som finns kan bli viktig faktor i omklädningsrummet.

”Vi har tappat ett par ledare och jag tror att han definitivt kommer bli en person som vill leda. Han kommer att ha en stor personlighet i gruppen eftersom han är så som människa. Han kommer endast göra oss bättre, så jag är verkligen exalterad.”

”Han är en vinnare. Det är även något vi i laget vill sträva efter att bli. Förhoppningsvis kan vi vinna en del titlar tillsammans.”, säger Mason Mount.

Chelsea spelar sin första försäsongsmatch mot Club America nu på söndag. Matchtid är 4:00.  
 

Källa: The 5th Stand

Linus SjöströmLinussjostrom992022-07-14 20:37:56
Author

Fler artiklar om Chelsea