Mounts tacksamhet och vägen framåt
Mason Mount är tacksam för det förtroendet Frank Lampard gav honom.

Mounts tacksamhet och vägen framåt

Enlig Mason Mount är det nu laget ska hålla ihop och det är läge för de ledande spelarna att kliva fram med en positiv mentalitet när Chelsea får en nystart under Thomas Tuchel.

Under gårdagen blev det klart att Thomas Tuchel kliver in som huvudtränare efter att Frank Lampard i måndags fick lämna.

                   Läs mer om Thomas Tuchel HÄR.

För Mount, som hade Frank Lampard under sin säsong på lån i Derby County och blomstrade ut under de 2,5 säsonger han spenderade under Lampards ledarskap, var det förståeligt en svårt ögonblick att uppleva och han medger att han har lutat sig mot de äldre lagkamraterna i omklädningsrummet för stöd.

”Det är en tuff period för klubben” sa 22 åringen som reaktion på veckans nyheter. ”Jag har varit här under en väldigt lång tid och sett tränare som fått lämna på avstånd när jag var i Akademin, men när du är  i A-lagets byggnad och det sker så är det en annan känsla.”

”Det är något som vi unga spelare aldrig riktigt har upplevt tidigare, men vi pratar med de som Azpi
[Cesar Azpilicueta] och Petr Chech, som har varit med om det och försökt få tips av dem kring hur vi ska hantera det.”

Mount, precis som många av de andra akademispelarna, fick stort förtroende av Lampard och bar även kaptensbindeln i helgens segermatch mot Luton Town i FA cupen.

”Han har varit viktig för mig” fortsatte mittfältaren. ”Han tog mig till Derby, gav mig speltid och jag lärde mig så mycket under hans ledarskap där innan jag kom tillbaka till Chelsea och fortsatte min utveckling.”

”Jag har inget annat lovord och tacksamhet för allt han gav mig som spelar på och utanför planen. Jag har definitivt vuxit även som spelare, så han betyder uppenbarligen mycket för mig.”



Tuchels resa med Chelsea börjar redan ikväll på Stamford Bridge. De kungsblå tar emot Wolves i en viktig Premier Leaguematch där nyckelkomponenterna kommer var laganda och samhörighet.

”Vi måste lägga bort gamla saker och fokusera framåt nu” sa Mount och tillade. ”Som spelare, som lag och som klubb, måste vi hålla samman och förhoppningsvis ta oss tillbaka till vinnarstigen, för det är det den här klubben handlar om.”

”Det är en svår tid, men det är då stark karaktärer i gruppen kliver fram och leder oss i rätt riktning. Vi måste vara starka för det är viktiga matcher som kommer och vi måste angripa dem.”
avslutar Mount intervjun på Chelseas officiella hemsida.


Läs mer om kvällens match HÄR.


Källa:
Chelseas officiella hemsida.

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-01-27 15:45:21
Author

Fler artiklar om Chelsea