Mourinho fortsätter hylla lagandan

Mourinho fortsätter hylla lagandan

Efter ett oavgjort resultat hemma mot West Bromwich i helgen talade José Mourinho positivt om Chelseas attityd och inställning. Trots två tappade poäng i toppstriden ville Mourinho fokusera på spelarnas kämpainsats.

Chelsea var bara sekunder ifrån att förlora mot WBA när domaren blåste straffspark till hemmalaget. Fastän Chelsea hade ytterst svårt att komma igenom West Bromwichs försvar valde Mourinho att i första hand lyfta fram spelarnas mentalitet.

"När man ligger under mot ett väldigt defensivt lag, och när de inte har några problem med att ha alla spelare i straffområdet, blir det svårt", sade Mourinho.

"Vi gjorde det vi var tvungna att göra. Vi var inte rädda för att chansa, när vi spelade med tre försvarare och sedan två försvarare."

"När de gjorde 2-1-målet är det lätt att ge upp. I synnerhet för ett lag som spelat tre dagar innan."

Mourinhos mycket imponerande hemmasvit (noll förluster på 66 hemmamatcher i ligan) var på väg att bli bruten innan Hazard kvitterade på slutet. Denna svit  var dock inte vad portugisen tänkte på särskilt mycket.

"Motståndarna kan tänka på det, men jag gör det inte."

Mourinho uttalade sig också kring valet att spela César Azpilicueta som vänsterback, och inte förstavalet Ashley Cole.

"Jag valde att spela Azpi mot Schalke, och han var fantastisk. Han var mycket bra idag också (läs lördag). Ashley måste kämpa för sin plats."

"Det är såklart inte Azpilicuetas bästa position, och Ashley behöver inte känna att han är i trubbel. Han behöver bara jobba vidare så är platsen hans igen."  

Källa: chelseafc.com 

PATRIK HAGLUNDpatrik_haglund@hotmail.com2013-11-11 20:32:34
Author

Fler artiklar om Chelsea