Mourinho ger Lukaku svar på tal
Bitter?

Mourinho ger Lukaku svar på tal

Efter att Lukaku tidigare i veckan kritiserat Chelsea för att misslyckats hålla kontakten med honom under hans nuvarande lånesejour slår Mourinho tillbaka: - Romelu är en ung grabb som gillar att prata, säger portugisen.

Chelseas har inte riktigt fått rätt på offensiven hittills denna säsong. Samuel Eto'o har knappats rosat marknaden sedan han kom, Fernando Torres har varit skadedrabbad och Demba Ba har inte fått chansen. Nu har den förstnämnde gått sönder och förväntas vara borta i minst två veckor och detta tillsammans med det faktum att en viss Chelseaspelare öser in mål i Everton har fått igång rykteskarusellen. Portos Jackson Martinez var så gott som klar för Chelsea tidigare i veckan, enligt bland andra The Mirror, men som CSS:redaktionen tidigare rapporterade om har Mourinho tagit död på eventuella förhoppningar om ny offensiv flärd i kungsblått

Chelseafansen får fortsätta hoppas på att nuvarande besättning på forwardssidan ska ta sig samman. Ni som håller tummarna, tryck extra hårt för Daily Mail presenterar tämligen oroväckande siffror kring Chelseas offensiv i Premier League år 2013. Torres har svarat för pinsamma två mål på 25 matcher, Ba för två mål på 18 matcher och Etoo för två mål på åtta matcher. Detta går att ställas i jämförelse med Romelu Lukakus 18 mål på 27 matcher. Nu förteller inte denna statistik hur många av dessa matcher som var från start och vilka spelaren i fråga blev inbytt i, men det känns väl lite sisådär i alla fall kan man ju tycka.

Och Lukaku kommer att förbli i Everton till säsongens slut. Dessutom känns relationen mellan honom och Mourinho ganska frostig. Lukaku yttrar sig med jämna mellanrum i pressen och inte alltid känns han kommentarer helt genomtänkta. I veckan kritiserade han Chelsea och Mourinho för att ha misslyckats att hålla kontakten med honom: "Det känns lite konstigt just nu för sist jag hade kontakt med dem var flera månader sedan" sa Lukaku i en intervju till BBC.

Mourinho svarar på kritiken: "Romelu är en ung grabb som gillar att prata. Det enda han inte har berättat om är varför han gick till Everton på lån. Det är det enda han inte säger, berättar Mourinho enligt Daily Mail.

Sist vi hade kontakt var för att förklara för honom precis det. Så, varför säger du aldrig varför du inte är här? Det är något han borde säga; anledningen till varför han inte är med Chelsea utan istället i Everton

Det finns saker i våra liv som man måste hålla privat men en dag gjorde han mål och då sa han att han hoppades att Jose tittade. Det var som att han sa till mig 'varför lät du mig gå?'. Och det är därför jag säger det till honom nu. Berätta för världen varför du lämnade. Om du nu tycker om att prata, prata om allt. Inte bara om hälften, berätta allt. Det är en enkel fråga: varför lämnade du Chelsea? Fråga honom."

Daniel Joannou2013-11-30 13:38:11
Author

Fler artiklar om Chelsea