Mourinho är tillbaka!

Mourinho är tillbaka!

Jose Mourinho har skrivit på ett fyraårskontrakt med Chelsea.

Det har varit fotbollseuropas sämst bevarade hemlighet, inte minst sedan FA av misstag läckte nyheten på sin hemsida häromdagen. Men nu är det äntligen officiellt. Jose Mourinho återvänder till Chelsea och det jobb han sparkades från våren 2007, mitt under brinnande säsong. 

Ron Gorlay,Chelseas verkställande direktör, säger i ett uttalande på klubbens officiella hemsida att Mourinhos fortsatta framgångar och ambitioner var det som gjorde honom till toppkandidat för tränarposten. "Han var och har förblivit en enormt populär profil i klubben, och vi ser alla fram emot att jobba med honom igen" säger Gorlay.  

Mourinhos meriter som tränare är som bekant många. Innan han kom till Chelsea 2004 vann han både portugisiska ligan och Champions League med Porto. Han tog Chelsea till två raka segrar i Premier League - klubbens första ligatitlar på femtio år - två ligacupsegrar och en FA-cup titel.

Efter att han fått sparken under turbulenta former tog han först Inter till två ligatitlar och vinst i Champions League innan han flyttade till Spanien och ledde Real Madrid till en ligaseger 2012.

Mourinhos nya kontrakt med Chelsea sträcker sig över fyra år. Det står redan klart att han tar med sig tre assisterande tränare från Madrid, nämligen Rui Faria, Silvino Louro och Jose Morais.

---

Huvudsaklig källa: ChelseaFC.com.

John Andersson2013-06-03 15:52:00
Author

Fler artiklar om Chelsea