Mourinho: ”Mata måste jobba hårdare”
Ett budskap många Chelsea-anhängare ställer sig bakom.

Mourinho: ”Mata måste jobba hårdare”

Få förstår varför Mourinho ställer över Mata i match efter match. Samtidigt kan få kritisera uttagningarna av Oscar i startelvan, men när ska de få starta tillsammans?

Efter att ha agerat inhoppare mot Basel förpassades de två senaste säsongernas bäste Chelseaspelare, Juan Mata, till läktaren då Fulham gästade Stamford Bridge under lördagen. Beslut som kritiseras av många fans, men samtidigt beslut som José Mourinho tydligt står bakom.
 
Portugisen har uttalat sig tidigare att Oscar är förstavalet som nummer 10 och detta har bekräftats i höstens matcher då Oscar startat i sex av lagets sju matcher och Mata endast startat en, förlustmatchen mot Everton. Oscar har också visat att han förtjänar en plats i startelvan då han är lagets bäste målskytt med tre mål och därtill har varit lagets bäste spelare i flera av matcherna. Frågan är om inte både Oscar och Mata ryms i en startelva?
 
”Jag vill att Oscar och Mata ska spela tillsammans. Men för att det ska vara möjligt måste en anpassa sig och arbeta på ett särskilt sätt. Jag är inte beredd att ändra Oscars position.”
 
Med det sagt så är det tydligt att det är Mata som måste anpassa sitt spel.
 
”Med Oscar som nummer 10 får vi en spelare som ger oss kreativitet, men samtidigt då vi trycker framåt så är han en löpare, en spelare som är duktig att pressa motståndare. Vi har våra idéer och vi håller fast vid dem.”
 
Med tanke på vad Mata betytt för Chelsea under de två senaste åren frågar sig många om Mata verkligen måste ändra sitt spelsätt. Finns inte möjlighet för Mourinho att anpassa sitt spel på ett sätt så att Mata får agera på liknande sätt som tidigare då han gjort det med bravur?
 
”Juan måste lära sig spela såsom jag vill spela. Han måste bli mer jämn och måste bidra mer när vi förlorar bollen. Det är inte hans fel på något sätt, det är bara en konsekvens av det sätt han spelat under de senaste åren.”
 
Segern mot Fulham innebar arbetsro för Mourinho och närmast väntar nu Swindon i Ligacupen. En match som Chelsea ska vinna och mycket talar för att det då blir förändringar i startelvan. Om inte Mata startar då så kommer det nog gnys en del oavsett utgång av matchen.
 
Källa: skysports

Niklas Isaksson2013-09-22 16:57:27
Author

Fler artiklar om Chelsea