Mourinho ser potential efter Malaysia-match

Mourinho ser potential efter Malaysia-match

Lagets tränare José Mourinho var nöjd med vad hans lag visade i söndagens match mot Malaysia XI. - Vi visade vilken typ av fotboll vi vill spela och den första halvleken var väldigt bra, sade portugisen på lagets efterföljande presskonferens.

Under söndagens vinstmatch mot Malaysia XI fick publiken sen två vitt skilda halvlekar: den första, sprudlande och energisk och den andra, inte. Spelare som 17-åringen Bertrand Traore och belgaren Kevin de Bruyne bidrog inledningsvis med viktiga, offensiva insatser som lovade mer.

De Bruynes halvlek fick emellertid ett abrupt slut, då ytterspringaren landade illa efter att ha krutat in lagets andra mål med en halvtimme spelad. Man befarade det värsta, men de initiala rapporterna har inte pekat på en skada av det allvarliga slaget.  

”När han låg på marken och ville byta trodde alla det värsta. De första undersökningarna har inte pekat på skador på ligamenten, är menisken skadad är det en skada av det mindre slaget, så vi tror och hoppas att det inte är en allvarligare skada,” klargjorde Mourinho och passade även på att lovorda yngligen inför journalisterna på lagets presskonferens:

”Pojken är en fantastisk spelare. En pojke, men en man på planen.”

Chelsea fick inledningsvis en lätt resa mot Malaysia XI. 3-0 i första halvleken, ett solitt försvarsspel som inte ställdes på några svårare prov och en offensiv som lovade gott. I den andra halvleken klingade entusiasmen av, sävligheten tog över och energin sköts i sank.

”Matchen var annorlunda i den andra halvleken. De gjorde för många byten, stoppade matchen 20 gånger och matchen förlorade mycket,” förklarade Mourinho.

”I den första halvleken spelade vi väldigt bra fotboll mot ett bra lag som satte press på oss i uppbyggnadsfasen och kontrade med tempo och kreativtet. Vi visade vilken typ av fotboll vi vill spela och den första halvleken var väldigt bra.”

17-årige Bertrand Traore, 18-årige Nathaniel Chalobah, 19-årige Romelu Lukaku och 20-åringen Josh McEachran visade under matchen en glimt av vad som komma skall.

”Jag är något av en lärare, eftersom de är redo att tillgodogöra sig information. Vi hade ett möte direkt när vi anlände i Kuala Lumpur angående matchen i Bangkok, för grabbarna behöver lära sig.”

Den av de fyra som emellertid ligger närmast en startplats är med säkerhet ”The Belgian Blue”, Romelu Lukaku.

”Varje tränare har sina egna idéer och [Lukaku] är väldigt mottaglig för den typ av rörelse vi vill ha. Hans roll var bra eftersom vi vill att han ska röra sig, inte bara spela emellan mittbackarna,” svarade Mourinho på frågan om hur han vill göra med just Lukaku.

Söndagens försvarslinje formerades inledningsvis: Ivanovic, Chalobah, Terry, Bertrand. Branislav Ivanovic till höger i försvaret, inte i mitten, således. En position som under överskådlig framtid kommer vara abonnerad just för serben.

”Jag ser honom mer som en högerback, han och Cesar Azpilicueta är våra två högerbackar. Han är väldigt bekväm med boll och hans fysika lämplighet för båda positionerna gör det lättare för honom att spela högerback, och då och då vikariera i mittförsvaret, än tvärtom. ”

Lagets turné runt om Asien börjar lida mot sitt slut och lagets avslutande match spelas i Jakarta, Indonesien, den 25 juli. Matchstart 20:30 lokal tid, 15:30 svensk.

Casper Danielsson2013-07-22 13:50:33

Fler artiklar om Chelsea