N'Golo Kante är navet i Tuchels Chelsea
Karim Benzema och N'Golo Kante i en av många närkamper i ett regnigt Madrid förra veckan.

N'Golo Kante är navet i Tuchels Chelsea

N’Golo Kante utgör hjärtat av Chelseas mittfält och Thomas Tuchel vet att det är i dessa stora matcher spelare av världsklass visar hur värdefulla de är. Något som fransmannen visade i Madrid förra veckan.

Med sitt sinne och blick för spelet dominerade Kante mittfältet när han effektivt stängde ner Reals bollförare och drev på framåt i våra anfall.

I kvällens [onsdag] retur kommer mittfältaren att spela en nyckelroll i vår chans att spela Champions Leaguefinal i Istanbul senare i maj.

När Tuchel pratar om Kante som spelare lyfter han fram att fransmannen är en spelare du behöver i laget för att kunna vinna titlar.

”Var kan han höja sig? Han är redan en toppspelare. Det är därför vi är så glada över att han är här” sa Tysken om sin mittfältare.

Kante är en spelare Thomas Tuchel länge drömt om att få ha i sitt lag oavsett vilken klubb han har tränat.
Att N’Golo Kante har vunnit alla titlar utom Champions League ser Tuchel som en extra drivkraft för att fransmannen ska gör allt han kan för att Chelsea ska får lyfta bucklan.

”Han är för mig ett praktexempel och har en stor inverkan oavsett vilket lag han spelar för i världen. Han är nyckeln och han kommer vara nyckelspelaren mot Real Madrid och jag hoppas att han kommer vara det på bäst möjliga vis.”

Utanför planen är Kante känd för att vara reserverad och hålla sig lite på sin egen kant och sen låter han sitt fotbollsspelande sköta snacket, men det är inget som stoppar tysken från att ge sin nyckelspelare en stor kram efter matcherna!

”Han måste acceptera att jag omfamnar honom!” sa han med glimten i ögat. ”Det är något jag gör ofta och jag behöver få göra det för min egen skull, så han får helt enkelt leva med det!”

N’Golo är enligt Tuchel en väldigt snäll, blyg och tystlåten person, som behöver få tid för sig själv. Han hörs inte mest men har ofta ett leende på läpparna och kan integrera med alla så länge det är på hans egna villkor.

”Jag är så glad att det finns spelare som honom. Som uttrycker sig själva genom sin egna prestation, det är en fröjd att få se. Han har en mentalitet av att alltid ge allt för att hjälpa sina lagkamrater ute på planen och samtidigt vara en ödmjuk och trevlig kille. Det är en fantastisk kombination.”

Ikväll kommer Kante, tillsammans med Jorginho åter igen få ett övertag över Real Madrids förväntade mittfältstrio med Luka Modric, Toni Kroos och Casemiro.

De spanska mästarna förändrade sin spelformation i den första matchen i Madrid förra veckan för att spegla Chelseas uppställning. Det återstår nu att se om de gör samma sak ikväll på The Bridge. Oavsett så tror inte Tuchel att det taktiska slaget kommer vara det som fäller avgörandet i returen av denna nervkittlande semifinal.

”Jag är inte säker på om Real åter igen kommer att ställa upp med 5-3-2 eller om de kommer gå tillbaka till deras vanliga 4-3-3” medger Tuchel.

Huruvida de ställer upp med 5-3-2 eller 4-3-3 tror tysken beror på om Ferland Mendy och Sergio Ramos redo för spel eller inte. Alla formationer har sina styrkor och svagheter och efter som Tuchel inte kan se in i framtiden väljer han och laget att lägga fokus på sig själva och sin egen prestation.

”Det är alltid lite taktiskt, men i de här stora matcherna handlar det för mig om de små besluten, det individuella taktiska beteendet, taktiska beteendet inom gruppen och kombinationen av dem.”

”Kan vi kanske utmana Real Madrid och komma två mot två eller kanske två mot en? Och hur kan vi lösa dessa situationer? Och kan vi undvika att själva hamna i dessa situationer?”


Thomas Tuchel säger att i en Champions Leaguesemifinal handlar det i slutändan inte om vilken formation eller vilka spelare de spelar. Det handlar om hur de spelar, med vilken intensitet de spelar, om de tror på och är modiga nog att prestera på toppen av sin nivå i spelsystemet.



Källa:
Chelseas officiella hemsia

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-05-05 11:15:22
Author

Fler artiklar om Chelsea