Carrow Road, 2021-08-14 18:30

Norwich - Liverpool
0 - 3

Norwich City - Liverpool 0-3: Den perfekta starten

Väntan är äntligen över. En lång mästerskapssommar och sju Premier League-matcher senare var det dags för Liverpool att äntra scenen, och det blev den perfekta starten.

Återigen var det dags att sparka i gång en Premier League-säsong. Än en gång inledde vi säsongen mot en nykomling, och inte vilken nykomling som helst utan det Norwich som vi har väldigt goda minnen av. Jürgen Klopp valde lite överraskande att inleda med Oxlade-Chamberlain, Milner och Keita på mittfälet, men utöver det så bjöds det inte på några överraskningar från start.

Matchen inleddes något trevande, jag tycker att Norwich, likt de andra tre nykomlingarna, inleder deras Premier League-äventyr inspirerat. De väljer att rulla boll och etablera ett eget spel men som vi vet så trivs Liverpool väldigt bra mot kanariefåglarna. Det var en hyfsad chansfattig period de inledande 20 minuterna, Jota hade en nick som Krul tippade över till hörna och Pukki hade ett avslut som Alisson behärskat styrde i väg. Istället var det mest händelserika under inledningen att Klopp valt att gå i från glasögon till linser, och kanske beror det på incidenten med de traiga glasögonen på Carrow Road för fem och ett halvt år sedan?

Istället skulle matchens första dokumenterade händelse komma i den 25:e matchminuten och vad om inte ett gult kort på James Milner? Dock skulle Liverpool få något att jubla om minuten senare. Ett tidigt inlägg av Trent möts av en dålig touch från Salah som blir till en perfekt avvägd assist. Bollen smyger sig förbi försvararen och Jota är snabbast när han tåar in 1-0 efter 26 minuter spelat.

Första halvlek såg i övrigt ut som en premiär brukar. Ingen av lagen stod för något vidare skönlir men Liverpool växte sig in och det kändes som att det fanns ett lugn och en kontroll över matchen som man inte alltid är bortskämd med. Den sedvanliga pressen fanns också där, vilket ledde till flera hörnor som vid bättre utförande kan bli ett farligt vapen under säsongen med både Matip och Van Dijk i mittlåset.

Andra halvlek inleds i ett betydligt högre tempo. Flera halvlägen bildas och Norwich pressas lägre och lägre. Men det dröjer till matchminut 60 innan matchen är avgjord. För i matchminut 60 byts Roberto Firmino ut och hela Carrow Road byts ut mot en mindre variant av Anfield. "Best in the world is Bobby Firmino", och bara drygt fem minuter senare utökar just Firmino Liverpools ledning till 2-0. En halvdålig pass av en annars briljant Tsimikas räddas upp av Keita, bollen spelas vidare av Milner innan firman Firmino/Salah skapar öppen gata för Mané. Ett skott av Mané letar sig vidare mot en öppen Salah som vid bortre stolpen ser en löpande Firmino och matchen är vunnen.

Tio minuter senare satte Mo Salah spiken i kistan när han plockar upp en halvdan nickrensing från en hörna och knorrar in 3-0 i Kruls bortre hörn. Ben Gibson skulle visserligen få ett drömläge att spräcka Liverpools nolla men efter en fantastisk läsning av avslutet kunde Alisson rädda avslutet och jonglera i väg returen till Trent. Matchen slutar 3-0 och Liverpool får med sig tre, olika, offensiva målskyttar, en hållen nolla men framförallt tre poäng i denna perfekta premiär.

Nästa match, tillika hemmapremiär, är om prick en vecka mot Burnley och jag kan inte vänta efter att få höra Anfield i full fläkt i en Premier League-match.