City Ground, 2022-03-20 19:00

Nottingham - Liverpool
0 - 1

Nottingham Forest - Liverpool 0-1: Drömmen om kvadrupeln lever trots aftonens mediokra prestation

Nottingham Forest - Liverpool 0-1: Drömmen om kvadrupeln lever trots aftonens mediokra prestation

Kvadrupeldrömmen lever, men det satt hårt inne ikväll mot Nottingham Forest. Nu väntar Manchester City i semifinal den 16 eller 17 april. Men hur såg det egentligen ut på The City Ground?


Liverpool ställde upp med ett relativt roterat lag och det syntes. Diogo Jota, Roberto Firmino och Harvey Elliott hade svårt att få till något ordentligt samspel. Lägg därtill att Alex Oxlade Chamberlain och Naby Keita inte bidrog med speciellt mycket till offensiven, något som gjorde det svårare för Liverpool än vad det hade behövt vara.

Liverpools bästa chans i den första halvleken fick  Firmino, som egentligen bara kunde smält dit bollen eller spelat Jota och så hade de varit 1-0, men brassen skulle försöka med en chipp och slösade med det bort chansen.
Efter det var det roligaste vi fick se ett par långskott och ett försökt från Kostas Tsimikas som i och för sig inte var dumt, men mycket närmare än så var Liverpool inte i den första halvleken.

Överlag skulle jag säga att att matchbilden såg ut som den brukar göra för Liverpool efter landslagsuppehåll, nämligen tröttkört. Det märkliga med det den här gången var att det kom precis före ett landslagsuppehåll men men.
Den andra halvleken började på ungefär samma sätt och efter en timmes spel hade Klopp också fått nog. In kom Thiago, Luis Diaz, Jordan Henderson och cup-specialisten Takumi Minamino.

Alex Oxlade Chamberlain blev tydligt frustrerad i samband med sitt byte, ifall det var över att han just blev utbytt eller på grund av hans prestation låter jag vara osagt. 

Trots att Liverpool blev mer offensivt lagda var det Nottingham som fick den andra halvlekens klart bästa chans. Hemmalaget ställde om och på äkta Liverpool-vis hittade ett lågt inlägg in till Philip Zinckernagel som egentligen bara behövde träffa mål för att ge sitt lag ledning. Men som tur var för oss skött 27-åringen utanför.

Efter detta kom det “VAR-kaos” som kommer hamna i centrum efter matchen. Det hela började när Tsimikas hittade fram till Jota som placerade in 1-0 till Liverpool. På den första reprisbilden var jag stensäker på att Jota var offside, men efter att det dragits lite linjer så pekade Craig Pawson mot mittlinjen, målet var därmed godkänt.

Videodomarens påverkan på matchen var dock inte över där, för i den 86:e “rev” Alisson ner Nottingham-anfallaren som rundade honom och även denna gång var jag säker på att VAR skulle ingripa. Men ännu en gång hade jag fel och Craig Pawson signalerade för inspark.

Nottingham drog upp tempot i jakten på ett kvitteringsmål men kom väl egentligen bara till ett par halvchanser. Liverpool höll undan och drömmen om kvadrupeln lever. Nu väntar, vad som efter i dag känns som ett behövligt landslagsuppehåll och Liverpool är först i spel igen den 2 april då Watford gästar Anfield. 

Rasmus Hjortling Olofsson2022-03-20 21:05:00
Author

Fler artiklar om Liverpool