Ny skadesmäll – missar resten av säsongen

Ny skadesmäll – missar resten av säsongen

Callum Wilson slet av korsbandet förra veckan. Nu kommer nästa skadesmäll: målvakten Adam Federici missar även han resterande del av säsongen. – Det är riktigt tufft att tappa Adam, säger tränaren Eddie Howe.

Den australiensiske målvakten skadade sig under en träning nyligen och har genomgått en operation. Det rör sig om en skadad broskbit i höger knä och Federici förväntas liksom Callum Wilson missa resten av säsongen.

32-årige Adam Federici kom till Bournemouth inför den förra säsongen och har under sin tid i klubben mestadels agerat reservmålvakt bakom Artur Boruc. Denna säsong har det blivit spel i totalt fem matcher vara två i Premier League och tre i cupspelet.

– Det är riktigt tufft för oss att tappa Adam, säger tränaren Eddie Howe till klubbens hemsida och fortsätter:

– Men han har karaktären för att jobba sig tillbaka. Som klubb kommer vi att finnas där och stötta honom under hela vägen.

Bournemouth får nu förlita sig på övriga målvaktsalternativ i truppen. Mot Manchester City på måndag blir det mest troligt Ryan Allsop som sitter på bänken. Även 18-årige januariförvärvet Aaron Ramsdale finns att tillgå.

Joel Engström2017-02-10 15:30:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth