Ny skribent på Everton-sidan
Duncan Ferguson är en favorit hos Everton-sidans nya skribent Kevin Nilsson.

Ny skribent på Everton-sidan

Kevin Nilsson är ny skribent på Everton-sidan och kommer inledningsvis att skriva en del matchrapporter och införartiklar. Välkommen Kevin, men först några korta frågor.

Namn: Kevin Nilsson
Ålder: 24
Bor: Halmstad 

När och hur blev du Everton-supporter?:

Alltid svårt att säga en exakt tidpunkt. Men för min del så skulle jag säga att jag blev en Everton supporter under säsongen 2010-2011. Alltid kollat extremt mycket fotboll och när jag växte upp så följde jag alltid spelare mer än lag när det kom till fotbollen i Europa. Sen då när jag blev runt 14-15 års åldern höll ju alla kompisar på någon utav The big four-lagen och all respekt för det, men det var aldrig någon utav de lagen som tilltalade mig. Så säsongen 2010 valde jag att blicka lite längre ner i tabellen och hittade då vad som skulle bli mitt kära Everton. Jag fastnade direkt för laget, staden, arenan, supportrarna osv! För redan efter åtta omgångar så var jag helt förälskad. Dubbla mål på stopptid mot Manchester United hemma i omgång 4, derby vinst med 2-0 mot Liverpool i omgång 8 och dom mest passionerade supportrarna jag upplevt! 

Historisk favoritspelare?

Det självklara valet blir ju Duncan Fergurson. Med tanke på vad han gjort och fortsätter göra för Everton. Jag har aldrig sett honom själv ju men man har ju gått tillbaka och tittat samt läst om honom. 

Annars är kanske en lite udda favoritspelare från förr Steven Naismith. Absolut inte den bästa fotbollsspelaren men han gav alltid 100 procent.

Nutida favoritspelare?

För min del blir det Leighton Baines. En helt otrolig vänsterback som var så bra för Everton så länge. Tyvärr känns det som att han var lite underskattad av den bredare publiken. 

En match du aldrig glömmer?

Nu har man ju matcher mot Manchester City på hemmaplan färskt i minnet, och då främst segern med 4-0 i januari 2017. En prestation av Everton som är en av de bästa man upplevt. Stämningen var helt otrolig och varje spelare gav allt. Men framförallt minns man målet av Tom Davies. Man älskar ju egna produkter och målet som han gör symboliserar oss och matchen på något sätt. Briljant teknisk klack mellan två City spelare, avancerar, spelar bollen vidare, går omkull, upp på bena igen, får tillbaka bollen, lite lång touch men löser det genom en kylig chip över målvakten. Gåshud! 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2021-02-19 10:00:18
Author

Fler artiklar om Everton