Nytt avtal med Adidas
Chelsea kommer att fortsätta klä sig i tröjor från Adidas

Nytt avtal med Adidas

Chelsea och Adidas förlänger sitt samarbete i tio år. Det talas i brittisk media om ett avtal värt £300 miljoner vilket gör avtalet till ett av de största inom fotbollen.

Chelsea och Adidas slog på stort när kommande säsongs matchtröja skulle presenteras. Videon It’s blue, what else matters var ett nytt grepp och man kan tycka vad man vill om marknadsföringen, men ett häftigt inslag var den och enligt Chelsea ”the most succesful club home kit launch ever”.
 
I fredags meddelade Chelsea att de förlänger sitt samarbete med Adidas. Kontraktet innebär att Juan Mata och hans lagkamrater kommer att spela i matchkläder från Adidas under de kommande tio åren.
 
Chelseas VD Ron Gourlay säger ”Vi är mycket nöjda med att ha förlängt vårt samarbete till 2023 efter sju mycket lyckosamma säsonger tillsammans. Båda organisationerna delar samma filosofi och ambition och det nya avtalet bekräftar på nytt att Adidas tror på Chelseas status i världsfotbollen.”
 
Hubert Hainer från Adidas lägger till, ”Både Adidas och Chelsea FC har en lång och stolt historia inom fotbollen och vi är mycket nöjda att få fortsätta arbeta tillsammans med en av Europas största fotbollsklubbar. Vi ser fram mot många år av framgång där vi arbetar tillsammans med klubben båda i England och i resten av världen.”
 
Det har inte offentliggjorts något värde på kontraktet, men flera tidningar har gått ut med summan £300 miljoner. Enligt Daily Mail innebär det att det är det största avtalet i Premier League och i världen är det bara Real Madrid som tecknat ett avtal värt mer per säsong. Avtalet med Adidas är också klart större än det som Chelsea tecknade med Samsung förra säsongen.
 
Adidas och Samsung kommer alltså att fortsätta pryda Chelseas tröjor ett tag framöver och med tanke på resultatet kommande och de senaste åren så finns inte mycket att invända mot.
 
Källor: chelseafc.com, Skysports, Daily Mail m.fl.

Niklas Isaksson2013-06-23 16:11:00
Author

Fler artiklar om Chelsea