Officiellt: Ann-Katrin Berger lämnar Chelsea
En verklig krigare har gjort sitt i kungsblått för denna gång.

Officiellt: Ann-Katrin Berger lämnar Chelsea

Efter fem år och otaliga vunna titlar i kungsblått lämnar Ann-Katrin Berger Chelsea. Tyskan är klar för en övergång till Gotham FC i NWSL.

Berger anslöt under januarifönstret från Birmingham City och började bli ordinarie lagom till den förkortade säsongen 2019/20. På fem år i Chelsea var Berger med och vann hela nio stora titlar. Fyra WSL-triumfer, tre FA cup-titlar och två ligacup-bucklor kan hon stoltsera med på sitt CV. Berger var också en bärande spelare på vägen fram till Champions League-finalen i Göteborg, där Barcelona blev för svåra.

Ann-Katrin Bergers spelarkarriär i kungsblått kan också summeras med hela 60 hållna nollor på 114 framträdanden. Vad som är än mer viktigt och imponerande är dock vad målvakten tvingats gå igenom vid sidan av planen. 33-åringen har drabbats av, fått återfall, och friskförklarats från sin sköldkörtelcancer. Trots detta har hon gång på gång kommit tillbaka till sin karriär som elitfotbollsspelare. Hon har inte bara varit en målvakt i mängden heller. Fyra gånger har hon tagits ut i årets lag i WSL, med guldhandsken som pricken över i:et säsongen 2020/21. Detta efter 12 hållna nollor på 17 framträdanden.

Tyskans transfer kommunicerades via officiella hemsidan under fredagseftermiddagen. Nu bär flyttlasset till Gotham FC, som fördelar sin tid i delstaterna New York respektive New Jersey. Vi tackar Ann-Katrin Berger för insatserna i kungsblått och önskar nya till på det nya äventyret!

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-04-19 19:29:05
Author

Fler artiklar om Chelsea