Officiellt: Chelsea bryter kontraktet med Ross Barkley
Ross Barkley firar tillsammans med Billy Gilmour.

Officiellt: Chelsea bryter kontraktet med Ross Barkley

Ross Barkley lämnar Chelsea efter fyra och ett halvt års tid i klubben. Spelare och klubb kom idag överens om att bryta kontraktet i förtid.

En 24-årig Ross Barkley anslöt till Chelsea i januari 2018 från moderklubben Everton. Vid det laget hade storlöftets formkurva börjat dala något, vilket indikerades av transfersumman som rapporterades till 15 miljoner pund. Flytten från Liverpool till huvudstaden sågs dock som en chans till revansch, Barkley tog också prestigefyllda nummer 8 vid sin ankomst till SW6.

Under sin tid i Chelsea nådde Barkley upp i 100 framträdanden och gjorde 12 mål. Bland de mest minnesvärda av dessa var kvitteringen i den 98:e minuten hemma mot Manchester United som utlöste ett häftigt bråk mellan José Mourinho och Maurizio Sarris stab. Målet mot Liverpool på väg mot FA Cup-finalen 2020 var säkerligen speciellt det med för Everton-fostrade Barkley.

Senast Ross Barkley drog på sig Chelsea-tröjan i en tävlingsmatch var föregående säsongs sista match. Med sitt nickmål blev han också matchvinnare mot Watford. Tydligt är att Barkley inte lyckades leva upp till sin potential i sydvästra London, lånet till Aston Villa säsongen 2020/21 såg inledningsvis lovande ut men surnade en bit i säsongen. Det nuvarande kontraktet var giltigt till och med sommaren 2023, men har nu rivits upp efter en samstämmig överenskommelse parterna emellan.

Under sin något märkliga Chelsea-karriär har Ross Barkley varit en trogen reserv och alltid tagit jobbet när hans tjänster har efterfrågats. Vi tackar för den här tiden och önskar lycka till i den fortsatta karriären!
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-08-29 17:01:57
Author

Fler artiklar om Chelsea