Officiellt: Chelsea värvar Marcus Bettinelli
Överlycklig över att vara klar för Londons stolthet!

Officiellt: Chelsea värvar Marcus Bettinelli

Den 29-årige målvakten spenderade föregående säsong på lån hos Middlesbrough från Fulham. Bettinelli blev den första juli i år kontraktslös och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt hos Chelsea FC.

Marcus Bettinellis moderklubb är alltså lillebrodern vid Themsens strand, Fulham. Bettinelli gjorde under sin drygt tio år långa sejour på Craven Cottage gjorde han 120 framträdanden och skaffade sig meriter från Englands U21-landslag. Senaste klubbadressen var alltså en utlåning till Middlesbrough, tidigare i karriären har han dessutom haft lånevistelser hos Dartford och Accrington Stanley.

Säsongen 2020/21 i The Championship gjorde Bettinelli 42 framträdanden för Boro och höll nollan i 13 av dessa. Då argentinaren Willy Caballeros kontrakt med Chelsea löpt ut var det nödvändigt att förstärka målvaktssidan ytterligare, och här har klubben hittat ett välmeriterat och förmånligt namn.
Om sin flytt till rätt sida Fulham Road sade Bettinelli:

”Det har alltid varit en speciell klubb. Jag känner till området väl, så det har varit en dröm jag närt att en gång få komma över på den här sidan och den har äntligen blivit verklighet. Det fanns kontakt för några år sedan när jag var yngre, men då blev det inte av, så jag är glad att jag nu är på plats. Jag är väldigt taggad på att involveras, vill imponera och hjälpa laget så mycket jag kan.”

Vi hälsar Marcus varmt välkommen till Europamästarna!

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-07-28 21:53:11
Author

Fler artiklar om Chelsea