Officiellt: Davide Zappacosta lämnar för Atalanta
Var det ett skott eller ett inlägg? Inte så noga enligt Zappa.

Officiellt: Davide Zappacosta lämnar för Atalanta

Chelsea FC har via officiella hemsidan annonserat att den italienska wingbacken lämnar för sitt hemland återigen, denna gång på permanent transfer till Atalanta.

Ja, under tisdagskvällen blev det till slut klart. Högerbreddaren Davide Zappacosta lämnar Chelsea efter fyra års tjänstgöring, varav två år i London, för en återkomst till sin första proffsklubb Atalanta.

"Zappa" värvades in efter Antonio Contes bejublade guldsäsong 2016/17 och gjorde totalt 35 framträdanden under sin första kungsblå säsong, vilken slutade i triumf då FA-Cupen bärgades. Zappacosta såg till att presentera sig på bästa sätt för sin nya hemmapublik, då han stod för ett verkligt drömmål i sin första start på Stamford Bridge, detta mot Qarabag i Champions League. Efterföljande säsong, 2018/19, användes Zappacosta sparsamt av Maurizio Sarri men stod för fina insatser när det krävdes i cupspelet. Det blev med facit i hand den sista säsongen för Chelsea, men även den säsongen kröntes med en trofé på vårkanten då Europa League-bucklan lyftes efter krossen av Arsenal i Baku. Zappacosta hoppade in i såväl semifinalen som finalen.

Italienarens första lånesejour sedan han kom till Chelsea spenderades hos Roma säsongen 2019/20. Spelåret spolierades helt väldigt tidigt för Zappacosta då han drabbades av en allvarlig knäskada. Rehaben var lång och svår, att han ifjol fick göra 25 framträdanden på lån hos Genoa var således ett fint fall framåt. Insatserna i Genua har alltså imponerat på titelkandidaterna Atalanta, som enligt The Athletic betalar €10M för 29-åringen. Vi önskar Davide lycka till under den fortsatta karriären!ren.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-08-25 08:39:00
Author

Fler artiklar om Chelsea