Officiellt: Emma Hayes har förlängt med Chelsea

Officiellt: Emma Hayes har förlängt med Chelsea

Kvinnan bakom Chelseas stora framgångar under de senaste nio säsongerna har förlängt sitt kontrakt med klubben.

Emma Hayes har lett Chelseas damer i 249 matcher under sina nio säsonger i klubben. Under dessa har hon vunnit tio stora titlar.

Fyra WSL titlar, två FA cupen segrar, två Continental League Cup, FA WSL spring Series ich Women’s FA Community Shield.
Det finns ingen som vunnit lika mycket som hon har gjort och i år tog hon laget tilll klubbens första, för damlaget, Champions League final.
Hayes har även blivit historisk, som den mest framgångsrika tränaren i WSL’s historia.

Emma Hayes är på sidan av arbetet som manager i Chelseas damlag ambassadör för women’s game och stöttar fotbollsutvecklingen från gräsrot till elit.

”Alla vet vad den här klubben betyder för mig. Arbetet vi har gjort tillsammans under de senaste nio åren har varit enormt givande, många framsteg för damernas matcher, följt av segrarna, något som är en av klubbens huvudmål. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att bygga på den framgång vi redan har uppnått och jag väldigt glad över att ha förlängt ytterligare” sa Emma Hayes om sin kontraktsförlängning på två år.

Efter ett och ett halvt år utan fans ser Hayes fram emot att få välkomna supportrarna tillbaka till Kingsmeadow och få dela det underbara lag som de byggt tillsammans med dem.

Marina Granovskaia säger att klubben är väldigt glada över att Emma vill stanna i Chelsea. Klubben är väldigt nöjda med vad hon har uppnått under sina nio år i klubben och utvecklingen av damfotbollen.

Emma Hayes som redan är historisk har tillsammans med Chelsea, vunnit ligan flest gånger någonsin (fyra stycken) i ligans historia.
Hon har även lett laget till den historiskt längsta sviten som obesegrade i WSL, som tillslut stannade på 33 matcher.

Vi ser fram emot att se vilka framgångar som väntar Emma Hayes och tjejerna i laget under de kommande två åren.

Källa:
Chelseas officiella hemsida  
The Sun

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-07-02 16:47:00
Author

Fler artiklar om Chelsea