Officiellt: Hendo skriver långtidskontrakt med Liverpool

Officiellt: Hendo skriver långtidskontrakt med Liverpool

Jordan Henderson kritar nytt med klubben han representerat sedan 2011. Det meddelar Liverpool på klubbens hemsida idag. Det nya kontraktet sträcker sig till sommaren 2025, skriver Liverpool Echo.

Sunderlandsonen Jordan Brian Henderson har varit Liverpool trogen i över ett decennium - och har inga planer på att lämna tillvaron på Merseyside. 

Det visar han genom att skriva under ett nytt långtidskontrakt med de röda. Fyra år ska det röra sig om, enligt Echo

Sommarens rapporter om att förhandlingarna mellan parterna hade gått i stå kom som en blixt från klar himmel för supportrarna. Henderson hann kopplas ihop med flyttar till såväl Paris Saint-Germain som Atlético de Madrid men nu blir det alltså Liverpool i minst fyra säsonger till för den engelske landslagsmittfältaren. 

– Det känns fantastiskt, säger han till liverpoolfc.com

– Jag är väldigt stolt och hedrad över att få fortsätta den här resan. Fantastiskt att det äntligen är färdigt och att jag nu kan koncentrera mig på vad framtiden har att erbjuda.  

Jordan Henderson kom till Liverpool i juli 2011 från Sunderland. Inför säsongen 2015/16 tog han över kaptensbindeln efter Steven Gerrard. Han står noterad för 30 mål och 49 assist på 394 matcher i rött. Han är vidare en av fem LFC-kaptener som lett klubben till en Europacuptitel och 2020 blev han förste skippern sedan Alan Hansen 1990 att lyfta en ligabuckla. 

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-08-31 16:20:39
Author

Fler artiklar om Liverpool