Officiellt: Huvudtränaren Frank Lampard sparkas
Tack för allt Lampard, din status förblir oförändrad för oss.

Officiellt: Huvudtränaren Frank Lampard sparkas

Det officiella beslutet som medier gick ut med för en timme sedan har så också bekräftats på Chelseas officiella hemsida. Klubbikonen Frank Lampard får alltså sparken som huvudtränare.

Klubben släppte för några minuter sedan ett "statement" på sin hemsida om nyheten. Det lyder som följande: 

"Vi är tacksamma gentemot Frank för vad han har uppnått i sin tid som huvudtränare för klubben. De senaste resultaten och insatserna har emellertid inte uppfyllt klubbens förväntningar, vilket lämnar klubbens styrelse utan någon tydlig väg till förbättring.

Det kan aldrig finnas en bra tid att skilja sig från en klubblegend som Frank, men efter långa överläggningar och övervägande bestämdes det att en förändring behövs nu för att ge klubben tid att förbättra prestationer och resultat den här säsongen."

Även Chelseas ägare Roman Abramovich säger följande i ett meddelande på Chelseas hemsida

”Detta var ett mycket svårt beslut för klubben, inte minst för att jag har en utmärkt personlig relation med Frank och jag har den största respekten för honom”.

”Han är en man med stor integritet och har högsta möjliga arbetsetik. Men under nuvarande omständigheter anser vi att det är bäst att byta tränare."

”På uppdrag av alla på klubben, styrelsen och personligen vill jag tacka Frank för hans arbete som huvudtränare och önskar honom lycka till i framtiden. Han är en viktig ikon för den här fantastiska klubben och hans status här förblir oförändrad. Han kommer alltid att välkomnas tillbaka på Stamford Bridge.


Det är sällan man ser Roman Abramovich offentligt uttala sig, vilket tyder på att detta är ett väldigt känsligt beslut som klubben nog redan kunnat räkna ut när man tog det.

Klubben kommer inte uttala sig om något mer tills en ny tränare presenteras. Enligt bekräftade uppgifter av Romano, Falk och Matt Law kommer dock Thomas Tuchel presenteras som ny huvudtränare för Chelsea idag. Han kommer enligt källor skriva på ett kontrakt som sträcker sig över 18 månader.

Kevin StåhlbergStahlbergKevin2021-01-25 12:39:00
Author

Fler artiklar om Chelsea