Officiellt: Jelena Cankovic klar för Chelsea

Officiellt: Jelena Cankovic klar för Chelsea

Den serbiska landslagsmittfältaren blev under fredagen klar för tre år i Chelsea efter att ha tillbringat de senaste säsongerna i det svenska topplaget FC Rosengård.

Enligt Sportbladet var det redan för två veckors sedan klart att Jelena Cankovic från FC Rosengård var klar för Chelsea. Idag meddelade klubben att mittfältaren skrivit på för tre år.

Jelena har under de senaste åren varit en av damallsvenskans bästa spelare och både Arsenal och Chelsea har varit på jakt efter hennes signatur. 
I Rosengård blev det två SM-guld och hon har vunnit den inhemska ligan i alla fyra länder som hon har spelat i. 

Den 27-åriga serbiskan missade inledningen på den allsvenska säsongen på grund av en knäskada som höll henne borta i 2,5 månad. I Chelse akommer hon att bära nummer 28 på ryggen.

Under de sju matcher hon har hunnit med under vårsäsongen med FC Rosengård har det blivit tre mål och en assist.

"Jag är väldigt spänd på att bli en del av Chelsea och det känns fantastiskt att få mööjligheten att spela i ett lag med en så bra vinnarkultur och fantastiska spelare” säger mittfältaren efter att ha kritat på för 3 år med klubben. 

Cankovic drömmer om att vinna Champions League, tycker kvadraten är den roligaste övningen på träningen och är oslagbar i fotbollstennis. Ronaldinho är hennes favoritspelare och innan varje match tar hon alltid på vänster sko före den högra.

Så här säger Emma Hayes om sitt sjätte nyförvärv:
” Jag tror att hennes kreativitet på mittfältet är något som kommer addera något till vårt lag. Hon är verkligen påslagen och jag tror att hon kommer bli ett fantastiskt tillskott.”

Vi välkomnar Jelena Cankovic till klubben och hoppas att hon tillsammans med resten av laget kan uppfylla hennes dröm om att vinna Champions League inom en snar framtid.
 



Källa:
Chelsea officiella hemsida
FC Rosengård

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-08-26 18:43:00
Author

Fler artiklar om Chelsea