Officiellt: Jessie Fleming förlänger kontraktet

Officiellt: Jessie Fleming förlänger kontraktet

Den kanadensiska landslagsmittfältaren och OS-guldmedaljören har förlängt sitt kontrakt med Londonklubben till sommaren 2025.

Mittfältarens kontrakt skulle gå ut nu till sommaren och det är glädjande för både klubben och oss supportrar att Fleming har valt att förlänga sitt kontrakt med ytterligare två säsonger.

Hon kom till klubben mitt under pandemin inför säsongen 2020/21 och har sedan dess hunnit med att vinna två ligatitlar, FA-cupen två gånger samt ligacupen två gånger. Jessie har spelat 69 matcher i Chelsea och på dessa gjort åtta mål.

Utöver dessa framgångar i klubblaget har vår nr 17 hunnit med 109 landskamper, 95 starter, och 19 mål i den kanadensiska landslagsdressen. Förra sommaren var hon högst delaktig i OS-guldet som Kanada vann efter att de besegrat Sverige på straffar.

Kanadas bästa kvinnliga fotbollsspelare 2021 har fått spela en hel del denna säsong då stjärnspelaren Pernille Harder varit borta på grund av skada under inledningen. Att hon fått spela mycket när danskan saknats kan bero på att 24-åringen anses ha liknande egenskaper på mittfältet och ses som en spelare som kan ta över staffetpinnen den dagen Harder väljer att lämna Chelsea.

Om sin kontraktsförlängning säger Jessie Fleming att hon ser fram emot att få stanna de kommande åren i klubben där hon funnit ett hem hemifrån med en fantastisk grupp av spelare och ledare.

”Jag kommer att fortsätta att göra mitt bästa för klubben varje dag som jag är en kungsblå spelare.”

Paul Green säger att de från klubben är väldigt glada för att Fleming förlängt sitt kontrakt:

”Hon har utvecklats bra under de senaste åren och vi ser fram emot att se hur hon fortsätter att utvecklas under de kommande åren.”

Det är glädjande nyheter att vi som Chelseasupportrar får njuta av denna ettriga och energiska mittfältare med de rosiga kinderna fram till sommaren 2025.
 


Källa:
Chelseas officiella hemsida
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-11-03 18:48:00
Author

Fler artiklar om Chelsea