Officiellt: Jordon Ibe till Bournemouth

Officiellt: Jordon Ibe till Bournemouth

Ryktena har varit många och intensiva kring Jordon Ibe den senaste tiden. Nu står det klart att han förstärker Bournemouth. Engelsmannen köps loss för en rekordsumma och blir klubbens femte nyförvärv i sommar.

Bournemouths aktivitet på transfermarknaden fortsätter. På torsdagskvällen presenterades Jordon Ibe via den officiella hemsidan. Prislappen sägs ligga omkring 15 miljoner pund och den 20-årige yttern har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Redan i förra veckan kom uppgifter om att Liverpool hade accepterat ett bud från Bournemouth och under gårdagen genomfördes läkarundersökningen. Ibe, som även representerat flera av Englands ungdomslandslag, ska ha flugit direkt till Chicago för att ansluta till lagets träningsläger.

Han kom till Liverpool som 16-åring från Wycombe Wanderers och fick debutera i Premier League mot QPR i maj 2013. Det fanns stora förhoppningar om att Ibe skulle fylla det tomrum som uppstod efter att Raheem Sterling lämnade klubben förra sommaren, något han dock inte riktigt lyckades med. Sedan Jürgen Klopp tog över tränarjobbet i oktober i fjol har ynglingen inte fått den speltid han önskat och mestadels fått nöja sig med inhopp.

Ibe kommer att konkurrera på yttermittfältet där en plats nyligen öppnats upp efter försäljningen av Matt Ritchie till Newcastle. Han blir klubbens dyraste nyförvärv någonsin och slår det tidigare rekordet på nio miljoner pund med råge.

LÄS MER: Allt du behöver veta om samtliga övergångar.

Joel Engström2016-07-14 21:25:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth