Officiellt: Kabak går tillbaka till Schalke

Officiellt: Kabak går tillbaka till Schalke

Det blir ingen fortsättning i Liverpool för Ozan Kabak, 21. Lånet går ut och nu väntar en comeback i Schalke 04.

Det var i januari som Liverpool lånade in Schalke 04:s lovande mittback Ozan Kabak för att överhuvudtaget ha någon att spela på positionen i efterdyningarna av, i tur och ordning, Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joël Matips skador. 

Den turkiske landslagsspelaren, som fanns med på bänken när Turkiet störtade ut ur EM-gruppspelet med huvudet före, gjorde tretton matcher i LFC-tröjan och var en bidragande faktor i att Reds lyckades klara Champions League-platsen till slut. 

Men nu är alltså Liverpoolkarriären över för Kabak. 

De röda hade valet att köpa loss honom för 18 miljoner pund men ska ha valt att avstå efter värvningen av RB Leipzigs mittback Ibrahima Konaté, skriver Liverpool Echo. 

Ozan Kabak i ett öppet brev till Liverpoolsupportrarna: “Jag vill tacka er alla för ert stöd sedan dagen jag kom hit. Jag har lärt mig från min manager Jürgen Klopp och alla mina lagkamrater och är stolt över att få ha varit en del av den här speciella familjen. Jag kommer alltid att se tillbaka på mina dagar i Liverpool med värme och komma ihåg sången ni skrev om mig.”

Vad säger ni, är det rätt att inte köpa loss Ozan Kabak? Kommentera nedan! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-06-30 20:35:04
Author

Fler artiklar om Liverpool