Officiellt: Katerina Svitkova klar för Chelsea

Officiellt: Katerina Svitkova klar för Chelsea

Under förmiddagen presenterade Chelsea sitt tredje nyförvärv. Denna gång är det den tjeckiska mittfältaren från West Ham som kritat på för tre år i Chelsea.

Katerina Svitkova, som närmast kommer från spel med West Ham, har skrivit på ett treårskontrakt med klubben och kommer ansluta till resten av laget när försäsongen drar igång.
26-åringen huserar allt som oftast som offensiv mittfältare och har hunnit med 34 matcher och fem mål under sin sejour i Women’s Super League med the Hammers.

Innan den tjeckiska landslagsspelaren flyttade utomlands spelade hon i den inhemska högstaligan där hon gjorde imponerande 188 mål på 177 matcher och blev skyttedrottning säsongerna 2016/17 och 2017/18. Mellan säsongerna 2015-2020 utsågs Svitkova till årets spelare i Tjeckien fyra gånger.

På internationell nivå har Katerina hunnit med 31 matcher och 17 mål sedan sin landslagsdebut som 17-åring 2014 i en VM-kvalmatch mot Italien.

”Jag lever min dröm! Jag har alltid velat spela för den här klubben eftersom jag har varit en supporter sedan barnsben och jag uppskattar verkligen den här spännande möjligheten!” sa Svitkova efter att ha skrivit på treårskontraktet.

Emma Hayes säger att de har haft ögonen på mittfältaren ett tag och att den utveckling de har sett hos henne under hennes säsonger i West Ham gör att hon kommer bidra med fina kvalitéer på mittfältet. Hayes nämner även att Svitkova kan bidra som wing-back då hon är mångsidig och extremt driven samtidigt som hon har ett hjärta som klappar för Chelsea.

Vi säger varmt välkommen till Katerina Svitkova och hoppas att hon ska trivas i vår fina kungsblå matchskrud!

Chelsea har tidigare under sommaren värvat mittbacken Kadeisha Buchanan och ytterbacken Ève Périsset.


Källa:
Chelseas officiaella hemsida

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-07-05 12:36:41
Author

Fler artiklar om Chelsea