Officiellt: Malang Sarr klar för Chelsea
Välkommen, Malang Sarr!

Officiellt: Malang Sarr klar för Chelsea

Den 21-årige mittbacken är klar för Chelsea, kontraktet är på 5 år och han kommer till klubben som free agent efter att kontraktet med Nice löpte ut. Han kommer att lånas ut direkt men vilket lag det handlar om har ännu inte offentliggjorts.

Till den officiella hemsidan säger Marina Granovskaia följande: "‘The opportunity to sign Malang was one we could not miss. He is a tremendous prospect and we will be monitoring him closely during his loan period, hoping he will soon be back at Chelsea. We are very happy to welcome him to the club today.’" 

Malang Sarr till Chelsea kom verkligen som en överraskning, undertecknad har sett honom i några matcher för sin numera fd klubb Nice där han kom fram som väldigt ung. Sarr fostrades i klubben och gjorde sin professionella debut som 17-åring emot Rennes i ligan. Debut var inte så tråkig den heller, det blev nämligen mål i debuten emot Rennes vilket gjorde honom till den näst yngsta spelaren någonsin att göra mål i sin debut i ligan.

Han skriver på ett kontrakt som sträcker sig till 2025. 21-åringens bästa position är mittback men han kan även spela till vänster i en backlinje, alternativt som en del av en trebackslinje som Nice många gånger spelat han i. 

Han kommer till Chelsea som free transfer vilket innebär att han inte kostar Chelsea en enda krona i övergångssumma, vilket gör en än mer imponerad över det jobb Marina och hela styrelsen gör just nu denna sommar. Vilket fönster Chelsea är på väg att göra! 

Ligue 1 Matcher: 102, Mål: 3, Assist: 2
Europa League Matcher; 7, Mål: 0, Assist: 1
Frankrike U21 Matcher: 8

Välkommen till världens finaste klubb, Malang Sarr

Kevin StåhlbergStahlbergKevin2020-08-27 15:20:00
Author

Fler artiklar om Chelsea