Officiellt: Rüdiger lämnar Chelsea
Kung.

Officiellt: Rüdiger lämnar Chelsea

Trots ordinarie speltid och chansen att få starta i världens bästa klubblag har den tyske mittbacksgiganten, enligt uppgift, beslutat sig för att lämna.

Det har varit på gång ett tag. 
Antonios situation i klubben där han uppgetts lämna och ett tag återfanns både Thiago Silva, Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen och Antonio Rüdiger i en kortlek med massa nitar och lägg därtill att Guehi och Tomori släppts under senaste året. 
Christensen kommer lämna för Barcelona medan de två förstnämnda bli kvar nästa säsong minst. 
Då återstod Antonio som idag efter segern skall ha meddelat sitt avsked i slutet av säsongen. 
Tuchel har frenetiskt arbetat på en lösning och sagt att han vill behålla honom, tydligt. 
Antonio hänvisar till att det inte går att förhandla under rådande sanktioner och dessa sanktioner menar TT innebära (enligt chelseafc.com):
''Vi står med bakbunda händer och kan bara se detta ske framför våra ögon. Media rapporterar om att han kommer lämna och han informerade oss för ett par dagar sedan i ett internt samtal. Jag har känslan av att vi har gett allt vi kunnat i flera månader, både jag personligen men även klubben, men olyckligtvis är vi i en position där vi inte kan ta striden på allvar pga sanktionerna och Toni har samtidigt sagt att han vill lämna klubben''.

''Utan sanktionerna hade vi åtminstone kunnat haft chansen att fightas ytterligare för att han skulle vilja stanna men i många veckor nu har vår händer varit bakbundna. Jag vet inte hur allt kommer bli i slutet men det som är sagt gäller för nu och det är inte kul eller bra för oss men såklart tar vi det inte personligt''. 

''Det kommer vara utmanande verkligen men oberoende av hur mycket jag älskade kille och rollen han haft så kommer det finnas ett Chelsea utan Toni Rüdiger och vi kommer att hitta lösningar''.


TT betonade även att tysken inte avstod idag och senast på grund av situationen utan för att han har känningar i ena benet och en lårskada i det andra. 
I övrigt menade Tuchel att segern idag var oerhört tung och Chelsea som tidigare satt 12 av 12 straffar under säsongen och Jorginho 9 av dessa gick bet idag.
''Denna seger var väldigt skön för vår känsla och vår tro''. 

Min personliga åsikt är att om Antonio innerligt vill stanna och kliva in på sitt sjätte år för klubben, då hade han gjort det. 
Men såklart kan andra lag locka och skapa spelglädje, men skyll då inte på sanktionerna. 
Vi håller er uppdaterade.


 

Mattias Henriksson 2022-04-24 20:56:48
Author

Fler artiklar om Chelsea