Officiellt: Sam Kerr förlänger med Chelsea
Sam Kerr förblir kungsblå!

Officiellt: Sam Kerr förlänger med Chelsea

Australiens stolthet Sam Kerr anslöt till Chelsea mitt i säsongen 2019/20 och har levererat från start. Chelseas målmaskin har nu förlängt kontraktet med två år och förblir i SW6 till och med sommaren 2024. Detta meddelade klubben idag via officiella hemsidan.

Föga förvånande så återfanns Sam Kerr återigen i målprotokollet efter söndagens seger mot Manchester City. Totalt har det blivit hela 39 mål på 47 framträdanden i kungsblått, ett makalöst facit. Kärleken mellan Chelsea och Sam Kerr är ömsesidig enligt huvudpersonen själv.

”Det är jättekul. Jag trivs väldigt bra i klubben. Vi har nått fina framgångar, att vara hos en klubb som Chelsea är en fantastisk möjlighet.”

Efter många otroligt målrika år i såväl Australien som i USA anslöt den nu 28-årige Kerr alltså till Chelsea 2019. Under sin tid i klubben har Chelsea etablerat sig som Englands bästa lag och spelat sin första Champions League-final. Framgångar som Sam Kerr i allra högsta grad varit bidragande till.

”Det var rätt tillfälle att komma hit, jag mår väldigt bra här. Klubben ger mig alla förutsättningar att lyckas som fotbollsspelare. Jag kan inte se mig själv flytta någonstans, inte inom Europa heller. Inte med allt jag har här hos Chelsea.”

Sam Kerrs främsta meriter på klubblagsnivå innan flytten till London var två ligatitlar hemma i Australien, en med Sydney FC och en med Perth Glory. Den senare bärgades 2014, och den ambitiösa forwarden var inte nöjd med sitt troféskåp dittills. I Chelsea har titlarna staplats på hög, och mycket vill ha mer.

”Förlängningen kommer vid en bra tidpunkt, jag ville inte stressa fram något. Precis som när jag först skrev på för klubben så skedde det naturligt. Jag hade inte vunnit mycket när jag först kom hit, det var odiskutabelt att jag skulle stanna kvar.”

Sam Kerr vann WSL:s skytteliga ifjol med 21 mål på 22 matcher. Dylika personliga utmärkelser är hon van vid att ta emot. Kerr har fortsatt sin vana trogen och delar skytteligan denna säsong med Arsenals Kim Little. Kerrs fokus ligger dock inte på individuella troféer.

“Jag går inte ut på planen med målsättningen att vinna skytteligan, jag försöker bara ge allt jag kan för att hjälpa laget, för att vinna titlar. Jag ska inte hymla med att det är fint att vinna dem, men det är inte min främsta målsättning vid starten av säsongen. Det är en fin belöning, men hade jag staplat guldskor på hög utan att vinna titlar med laget så hade de inte betytt särskilt mycket för mig.”

Säsongen 2019/20 avbröts i förtid på grund av pandemin, Chelsea tilldelades segern baserat på poängsnitt per spelad match. Efterföljande säsong blev som tur var fullständig, men spelades inför tomma läktare. Chelsea med Sam Kerr i spetsen kunde åtminstone bevisa att de var värdiga mästare året innan, men Kerr är lyrisk över att nu få välkomna supportrarna tillbaka till läktarna.

”Därför var det så härligt att vinna både skytteligan och ligan förra säsongen. Det betydde verkligen någonting. Jag är väldigt taggad, att få välkomna supportrarna tillbaka till Kingsmeadow är grymt. Det går att ta på stämningen. Jag är väldigt stolt över att spela för Chelsea och våra supportrar är fantastiska. Nu får man se bekanta ansikten på Kingsmeadow igen, jag försöker kompensera för förlorad kvalitetstid. Fler mål och fler titlar!”

Chelseas general manager för damlaget, Paul Green, var såklart glad över att säkra Kerrs tjänster i ytterligare två säsonger.

”Vi är väldigt nöjda över att kunna förlänga kontraktet med Sam,” sade Green. ”Hon är helt enkelt en av världens bästa anfallare och målskyttar. Vi ska bygga vidare på våra framgångar och Sam kommer ha stor del i att uppnå de målen framöver.”

 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-11-16 16:14:00
Author

Fler artiklar om Chelsea