Officiellt: Shaqiri lämnar för Lyon
Xherdan Shaqiri lämnar Liverpool efter tre säsonger. Schweizaren är klar för franska Lyon.

Officiellt: Shaqiri lämnar för Lyon

Xherdan Shaqiris tid i den röda Liverpooltröjan är över. Schweizaren kom till Liverpool, från Stoke, sommaren 2018. Totalt blev det åtta mål och nio assist på 63 matcher. Nu lämnar han för den franska storklubben Lyon. 

Efter tre år, 63 matcher, åtta mål och nio assist lämnar Xherdan Shaqiri Liverpool. Yttermittfältaren är klar för franska Lyon. Liverpool kommer, enligt uppgifter, erhålla en övergångssumma på 9.5 miljoner pund. 

Brittiska medier har under sommaren rapporterat om hur 29-årige Shaqiri sökte efter i ny klubb i hopp om att mer speltid. Något han inte fått för mycket av i Liverpool då fronttrion varit gjuten. 

Lyon gick under söndagen ut med ett pressmeddelande där de bekräftade att man överrens med Liverpool och att övergången var klar, så länge Xherdan klarade den medicinska undersökningen, som genomfördes under måndagen. Det rapporteras om att det rör sig om ett tre-årskonrakt.

Shaqiri kommer att bli ihågkommen i Liverpoolkretsar fön insats mot Manchester United i december 2018. Efter att ha blivit inbytt i andra halvlek kunde han göra både 2-1 och 3-1 för att säkra segern för The Reds. Segern innebar också att Mourinho fick kängan av United, och att Ole Gunnar Solskjaer istället tog över. Resten är, som man säger, historia. 

Vad övergången kommer att innebära för Liverpools fortsatta transfersommar återstår att se. Transfergurun Fabrizio Romano rapporterar om att försäljningen kan öppna upp för en värvning under övergångsfönstrets sista dagar. Samtidigt som James Pearce på The Athletic rapporterar om att det är osannolikt att Liverpool värvar en ersättare, med tanke på att Harvey Elliott etablerat sig i truppen. 

Lyon kommer att bli den sjätte i ordningen för Shaqiri. Han har under sin proffskarriär representerat Basel, Bayern München, Inter, Stoke, Liverpool och nu Lyon.

Hur kommer du att minnas Shaqiris Liverpool-sejour?

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2021-08-23 13:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool