Officiellt: Tammy Abraham lämnar Chelsea

Officiellt: Tammy Abraham lämnar Chelsea

Anfallaren har under tisdagen officiellt blivit klar för sin nya klubb Roma.

Då var det klappart och klart. En lång och fin karriär, där samtliga steg på stegen tagits, kommer idag till sitt slut i och med den officiella presentationen som gjordes på Romas hemsida under tisdagen. Pojkspelaren som blev junior, blev utlånad, gjorde succé och blev senior. Tog en plats i laget och skördade framgångar. Men nu sätter vi punkt. I alla fall för denna gång. 

Tammy Abraham är en så kallad academy graduate. Han är född 1997 och har officiellt tillhört Chelsea sedan 2004 där han gjorde stort avtryck i ungdomsleden och skördat framgångar med ungdomslaget. Bland annat vann man ligan för ungdommar två år i rad och Arbraham själv gjore 74 mål på 98 matcher över två säsonger (2014/15 och 2015/16).

Som senior har han haft framgångsrika lånesejourer i Bristol City, Swansea och Aston Villa.

Steget till Chelseas A-lag togs säsongen 19/20 under Frank Lampars regim och Chelseas unga tränare satte stort förtroende till sin anfallare. Han gav honom tröja nummer nio och Abraham fick starta de flesta matcher som ensam forward under säsongen. 

Under säsongen 2020/21 skulle Chelsea komma att byta tränare och nya tränare Touchel har inte sett det Lampard såg i Abraham vilket resulterat i mindre och mindre speltid. Nu skrivs ett nytt kapitel. 

Köpeskillingen för Abrahams tjänster uppges uppgå till £34M enligt bland andra Daily Mail och Chelsea ska ha en återköpsklausul inskriven i affären på £68M som aktiveras om två år.

CSS:Redaktionen önskar Tammy Abraham lycka till i Italien och tackar honom för allt han gjort för vår klubb. 

Daniel Joannou2021-08-17 13:02:00
Author

Fler artiklar om Chelsea