Officiellt: Thiago Silva förlänger kontraktet med Chelsea
Försvarsgeneralen Silva försvarar borgen Stamford Bridge i ytterligare en säsong!

Officiellt: Thiago Silva förlänger kontraktet med Chelsea

Thiago Silva var en av flera Chelsea-försvarare vars kontrakt skulle löpa ut i sommar. Klubben har nu via officiella hemsidan meddelat att man säkrat brassens tjänster i ytterligare en säsong.

Sedan Thiago Silva anslöt till Chelsea som bosman sommaren 2020 har han överträffat alla förväntningar. Visst, hans meritlista talade för sig själv. Silva hade dock hunnit bli 36 år gammal, det fanns inga garantier för hur länge hans spel skulle kunna hålla absolut toppklass. Den brasilianske veteranen har sedan dess viftat bort alla orosmoln. Absolut toppklass är det enda han visat upp sedan ankomsten till sydvästra London. Han fick under sin första säsong vinna den enda klubblagstrofé han saknade, nämligen Champions League-bucklan. Kärleksaffären mellan Thiago Silva och Chelsea fortsätter alltså i ytterligare en säsong bortom den nuvarande.

”Att spela här hos Chelsea är ett verkligt nöje,” säger Silva. ”Jag trodde aldrig att jag skulle spela i tre år för denna fantastiska klubb, så jag är väldigt glad över att kunna stanna i en säsong till. Jag vill dessutom tacka min familj, klubben, Marina Granovskaia och herr Abramovitj för den här möjligheten. Jag kommer fortsätta ge mitt allt för den här klubben och dess supportrar som alltid har stått vid min sida sedan jag kom hit. ”

Utöver sina fantastiska prestationer på planen och sin förmåga att lyfta sina medspelare så verkar Thiago Silva verkligen uppskatta livet i SW6. Hans beundran för London och dess kungsblå supportrar är ömsesidig från Stamford Bridges besökare.

”Det är fantastiskt att ha det förhållandet till supportrarna, men inte bara till dem – utan till spelarna, staben och hela klubben. Jag kommer göra mitt yttersta för att kunna prestera på den här i nivån, i världens viktigaste liga.”

Chelseas framgångsrika försvarsspel under Thomas Tuchel var under hot med den kontraktssituation som flertalet startspelare befann sig i. Efter att ha säkrat Thiago Silvas signatur kan alla Chelseasupportrar andas lugnt för en stund. Direktören Marina Granovskaia hade väldigt varma ord om Silva och hans betydelse för klubben.

”Thiago Silvas erfarenhet, ledarskap och prestationer har varit och fortsätter vara enormt viktiga för det här laget,” säger Granovskaia. ”Vi är väldigt glada över att kunna förlänga hans kontrakt med ett år. Vi ser fram emot hans inflytande i jakten på titlar denna säsong och nästkommande, att se mer av de kvalitéer som inneburit att han haft så stort inflytande på och vid sidan av planen.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-01-03 18:57:14
Author

Fler artiklar om Chelsea